Parhaat lihapullat
Tämä satsi lihapullia riittää monelle – kun kerran alat paistaa, kannattaa tehdä paljon kerralla. Lihapullat voi hyvin pakastaa, jos niitä jää yli. Ne maistuvat myös hyviltä kylmänä leivän päällä.
Kahdelletoista
- 1 kg porsaanseläkettä tai -lapaa
- 1,8 kg paahtopaistia tai naudan selkäpaistia
- 1 kg viipaloitua punasipulia
- voita sipulien paistamiseen
- 150 g korppujauhoja
- 3 dl kuohukermaa
- 1 ½ dl maitoa
- 6 kananmunaa
- 12 g jauhettua valkopippuria
- 15 g sokeria
- 32 g suolaa
Valmistusohje
1. Ruskista sipulit rohkeasti tummanruskeiksi voissa. Paloittele lihat, poista jänteet ja rasva. Jauha sipulit ja liha lihamyllyn karkealla terällä. Yhdistä korppujauhot, kerma ja maito, anna korppujauhojen turvota. Sekoita korppujauhoseos ja jauhettu liha-sipuliseos, lisää munat ja mausta. Paista pieni koepihvi tarkistaaksesi maun.
2. Pyörittele pyöreitä lihapullia, käsin, veteen kastettujen lusikoiden avulla tai pursotinpussilla.
3. Laita lihapullat vedellä huuhdellulle laudalle tai tarjottimelle odottamaan paistamista. Ruskista ne runsaassa voi-öljyseoksessa, ravistele pannua silloin tällöin jotta lihapullat paistuvat tasaisesti joka puolelta. Laita lihapullat pataan, ja jälkipaista n. 4 minuuttia, lisää pohjalle mielellään tilkka kermaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Mokkapalamutakakku
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti