Parhaat lihapullat

Tämä satsi lihapullia riittää monelle – kun kerran alat paistaa, kannattaa tehdä paljon kerralla. Lihapullat voi hyvin pakastaa, jos niitä jää yli. Ne maistuvat myös hyviltä kylmänä leivän päällä.

Kahdelletoista

  • 1 kg porsaanseläkettä tai -lapaa
  • 1,8 kg paahtopaistia tai naudan selkäpaistia
  • 1 kg viipaloitua punasipulia
  • voita sipulien paistamiseen
  • 150 g korppujauhoja
  • 3 dl kuohukermaa
  • 1 ½ dl maitoa
  • 6 kananmunaa
  • 12 g jauhettua valkopippuria
  • 15 g sokeria
  • 32 g suolaa

Valmistusohje

1. Ruskista sipulit rohkeasti tummanruskeiksi voissa. Paloittele lihat, poista jänteet ja rasva. Jauha sipulit ja liha lihamyllyn karkealla terällä. Yhdistä korppujauhot, kerma ja maito, anna korppujauhojen turvota. Sekoita korppujauhoseos ja jauhettu liha-sipuliseos, lisää munat ja mausta. Paista pieni koepihvi tarkistaaksesi maun.

2. Pyörittele pyöreitä lihapullia, käsin, veteen kastettujen lusikoiden avulla tai pursotinpussilla.

3. Laita lihapullat vedellä huuhdellulle laudalle tai tarjottimelle odottamaan paistamista. Ruskista ne runsaassa voi-öljyseoksessa, ravistele pannua silloin tällöin jotta lihapullat paistuvat tasaisesti joka puolelta. Laita lihapullat pataan, ja jälkipaista n. 4 minuuttia, lisää pohjalle mielellään tilkka kermaa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!