Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Parhaat lihapullat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä satsi lihapullia riittää monelle – kun kerran alat paistaa, kannattaa tehdä paljon kerralla. Lihapullat voi hyvin pakastaa, jos niitä jää yli. Ne maistuvat myös hyviltä kylmänä leivän päällä.

Kahdelletoista

  • 1 kg porsaanseläkettä tai -lapaa
  • 1,8 kg paahtopaistia tai naudan selkäpaistia
  • 1 kg viipaloitua punasipulia
  • voita sipulien paistamiseen
  • 150 g korppujauhoja
  • 3 dl kuohukermaa
  • 1 ½ dl maitoa
  • 6 kananmunaa
  • 12 g jauhettua valkopippuria
  • 15 g sokeria
  • 32 g suolaa

Valmistusohje

1. Ruskista sipulit rohkeasti tummanruskeiksi voissa. Paloittele lihat, poista jänteet ja rasva. Jauha sipulit ja liha lihamyllyn karkealla terällä. Yhdistä korppujauhot, kerma ja maito, anna korppujauhojen turvota. Sekoita korppujauhoseos ja jauhettu liha-sipuliseos, lisää munat ja mausta. Paista pieni koepihvi tarkistaaksesi maun.

2. Pyörittele pyöreitä lihapullia, käsin, veteen kastettujen lusikoiden avulla tai pursotinpussilla.

3. Laita lihapullat vedellä huuhdellulle laudalle tai tarjottimelle odottamaan paistamista. Ruskista ne runsaassa voi-öljyseoksessa, ravistele pannua silloin tällöin jotta lihapullat paistuvat tasaisesti joka puolelta. Laita lihapullat pataan, ja jälkipaista n. 4 minuuttia, lisää pohjalle mielellään tilkka kermaa.

Tuoreimmat aiheesta

Lihapullat