Lihapullat ovat arkiruokaa parhaimmillaan, mutta joskus hyväksikin havaittuihin ruokiin kaipaa hieman vaihtelua. Vaihtelua tuovat vaikkapa nämä Sivumaku-bloggarin kiinalaishenkiset leijonanpääpullat.
Sivumaku-bloggari Jani Kinnusen mukaan leijonanpääpullien nimi juontaa juurensa niiden mahtipontisesta koosta; lihapullat muotoillaan nimittäin golfpalloa isommiksi herkuiksi. Koon lisäksi nämä versiot eroavat tavallisista lihapullista myös makumaailmansa ja valmistustapansa puolesta.
– Lähtökohtaisesti leijonanpääpullien tärkeimmät tekijät ovat porsaanjauheliha, kiinankaali ja haudutus. Pullat maustetaan kiinalaisittain, tässä reseptissä paistetaan kauttaaltaan kullanruskeiksi ja lopuksi haudutellaan kypsäksi liemessä, Kinnunen kertoo blogissaan.
Reseptin leijonanpääpulliin löydät Sivumaku-blogista. Jos tämä resepti ei tunnu omalta, inspiraatiota voit hakea Kinnusen yli 20 muusta lihpullareseptistä.
***
3:33