Juurespaistos lihapullien kera
Kevyesti keitetyt ja paistetut juuressuikaleet ovat harvinaisen maukas tapa nauttia paljon kuitua ja muuta terveellistä. Kokeile paistosta lihapullien kera. Jos sinulla on kiire, hanki valmiita lihapullia.
Neljälle
- 500 g naudan jauhelihaa tai sika-nauta-jauhelihaa
- 1 keltasipuli
- 1 paksu viipale vaaleaa leipää
- 1 dl vettä
- ½ dl kuohukermaa
- 1 kananmuna
- 1 tl suolaa
- 2 maustemittaa valkopippuria
- 1 maustemitta kidesokeria
- voita paistamiseen
Juurespaistos
- 4 perunaa
- 200 g lanttua
- 200 g juuriselleriä
- 2 porkkanaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- oliiviöljyä ja voita
Valmistusohje
1. Lihapullat: Kuori ja paloittele sipuli. Paista sipuli voissa ja anna jäähtyä. Raasta leipä. Laita jauheliha, sipuli, kerma, leipä, vesi, kananmuna, suola, vastajauhettu pippuri ja sokeri kulhoon. Sekoita taikinaksi. Muotoile siitä lihapullia. Paista erissä paistinpannulla voissa kunnes lihapullat ovat läpikypsiä ja kauniin värisiä. Tähän menee 3-4 minuuttia.
2. Juurespaistos: Puhdista, kuori, huuhdo ja suikaloi juurekset. Keitä suikaleita kevyesti suolatussa vedessä, jossa on muutama tippa oliiviöljyä, n. 5 minuuttia. Nosta suikaleet vedestä ja valuta.
3. Kuumenna öljyä ja voita paistinpannussa. Paista juuressuikaleita samalla sekoittaen, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä. Tarjoile lihapullat juuressuikaleiden kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka