Ikean lihapullat ja kermakastike – aito ja oikea resepti
Julkaistu
Ikean lihapullat ovat muodostuneet maailmanlaajuiseksi ruokailmiöksi. Huonekalujätti paljastaa reseptin kuuluisiin ruotsalaisiin pyöryköihin. Ikean lihapullat kruunataan tietysti kermakastikkeella.
Lihapullat
- 500 g naudanjauhelihaa
- 250 g porsaanjauhelihaa
- 1 sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 100 g leivänmuruja/korppujauhoja
- 1 muna
- 5 rkl täysmaitoa
- suolaa ja pippuria
Kermakastike
- 40 g voita
- 40 g vehnäjauhoja
- 1,5 dl kasvislientä
- 1,5 dl lihalientä
- 1,5 dl kuohukermaa
- 2 tl soijakastiketta
- 1 tl dijonsinappia
Valmistusohje
Ikean lihapullat ja kermakastike valmistuvat näin:
Lihapullat:
- Sekoita jauhelihat keskenään (voit myös käyttää valmista nauta-sikajauhelihaa). Sekoita joukkoon hienonnettu sipuli, valkosipuli, korppujauhot ja muna. Lisää maito ja mausta suolalla ja pippurilla.
- Muotoile taikinasta pieniä, pyöreitä lihapullia. Laita lautaselle, peitä esimerkiksi kelmulla ja laita lihapullat jääkaappiin pariksi tunniksi.
- Lämmitä öljy pannulla keskilämmöllä. Ruskista lihapullat pinnoiltaan.
- Kun pinnat ovat ruskistuneet, paista lihapullia vielä 180-asteisessa uunissa 30 minuuttia.
Kermakastike:
- Sulata voi pannulla. Lisää joukkoon vehnäjauhot ja sekoita parin minuutin ajan.
- Lisää joukkoon kasvisliemi ja lihaliemi ja sekoita edelleen. Lisää kerma, soijakastike ja sinappi.
- Anna kiehahtaa. Laske lieden lämpätilaa ja anna kastikkeen porista hiljalleen välillä sekoittaen, kunnnes se paksuuntuu.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"