Ikean lihapullat ja kermakastike valmistuvat näin:
Lihapullat:
- Sekoita jauhelihat keskenään (voit myös käyttää valmista nauta-sikajauhelihaa). Sekoita joukkoon hienonnettu sipuli, valkosipuli, korppujauhot ja muna. Lisää maito ja mausta suolalla ja pippurilla.
- Muotoile taikinasta pieniä, pyöreitä lihapullia. Laita lautaselle, peitä esimerkiksi kelmulla ja laita lihapullat jääkaappiin pariksi tunniksi.
- Lämmitä öljy pannulla keskilämmöllä. Ruskista lihapullat pinnoiltaan.
- Kun pinnat ovat ruskistuneet, paista lihapullia vielä 180-asteisessa uunissa 30 minuuttia.
Kermakastike:
- Sulata voi pannulla. Lisää joukkoon vehnäjauhot ja sekoita parin minuutin ajan.
- Lisää joukkoon kasvisliemi ja lihaliemi ja sekoita edelleen. Lisää kerma, soijakastike ja sinappi.
- Anna kiehahtaa. Laske lieden lämpätilaa ja anna kastikkeen porista hiljalleen välillä sekoittaen, kunnnes se paksuuntuu.