Näyttelijätär Jennifer Anistonin kaurapuuroon lisätään yksi yllättävä ainesosa.
Kaurapuuro kuuluu olennaisena osan monen suomalaisen aamurutiineihin. MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla vinkattiin aiemmin tammikuussa mahtava ja sähköä säästävä valmistustapa kaurapuurolle.
Puuro maistuu meidän peruspulliaisten lisäksi myös maailmantähdille, ja esimerkiksi näyttelijätär Jennifer Aniston on tunnustanut rakkauttaan kaurapuuroon. The Kitchn -ruokasivustolla kerrotaankin nyt Anistonin "puurontuunauskikasta", jonka supertähti kertoi Elle-lehdelle vuonna 2016.
– Törmäsin Jennifer Anistonin kikkaan lisätä yhdellä yksinkertaisella lisäyksellä proteiinia aamupuuron ja tiesin, että minun oli testattava sitä. Nyt kananmunakaurapuurosta on tullut uusi lempiaamiaiseni, kirjoittaa ruokatoimittaja Molly Allen.
Lue myös: Teresa Välimäen mahtava puurovinkki: "Käänsi puolelleen henkilön, joka ennen maistamista kertoi vihaavansa kaurapuuroa"
"Olisinpa tiennyt tämän jo aiemmin"
Aniston lisää siis puuronsa joukkoon aina yhden tai kaksi kananmunanvalkuaista. Puuro tehdään muuten hellalla normaalisti, mutta loppuvaiheessa joukkoon vispataan valkuaiset. Munanvalkuaiset kypsyvät puuron jälkilämmössä, mutta kannattaa samalla muistaa vispata puuroa, jotta lopputuloksena ei ole valkuaiskokkelia.
Puuroa testanneen ruokatoimittaja Molly Allenin mukaan ajatus valkuaisten lisäämisestä puuron joukkoon voi kuulostaa hieman luotaantyöntävältä, mutta lopputulos palkitse.
– Tämä on niin nopea ja helppo kikka lisätä proteiinia kaurapuroon. Maku on täysin neutraali, joten et maista valkuaisia ollenkaan. Lisäksi kaurapuuron rakenteesta tulee itse asiassa parempaa. Olisinpa tiennyt tämän jo aiemmin!
Lue myös: Mahtava valmistustapa kaurapuurolle: Säästät sähköä ja vaivaa!
Lähteet: The Kitchn, Elle