Ruokasivusto Food52 nostaa esille kätevän niksin uppomunien valmistukseen. Idean äiti on legendaarinen amerikkalaiskokki Julia Child.
Julia Childin munaniksi uppomunien valmistamiseen on hyvin yksinkertainen: Keitä kananmunia kuorineen noin 8-10 sekuntia kiehuvassa vedessä, ennen kuin rikot ne uppomunan valmistusta varten. Noudata reseptiä tämän jälkeen normaaliin tapaan.
Julia Child (1912–2014) oli amerikkalainen kokki, joka tunnetaan erityisesti ranskalaisen keittiön jaa ruoan nostamisesta amerikkalaisten tietouteen.
Childin vinkistä on hyötyä erityisesti silloin, jos kananmunat eivät ole ihan tuoreita. Kun kananmunat esikeittää, valkuainen kiinteytyy ja pysyy keltuaisen ympärillä, kun kananmuna rikotaan veteen.
Päiväykseltään vanhentuneita tai pilalle menneitä kananmunia ei kannata käyttää uppomunien valmistukseen.
Lähde: Food52.com
* * *
Katso videolta, miten valmistat uppomunan kelmun avulla.
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.