Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Juontaja Mikko Suursalmi syö joulukinkun "erikois-hyin" kanssa: "Kummilta peritty resepti"

7:17img
Katso videolta Mikko Suursalmen vinkit joulukinkun grillaamiseen. Miten juontaja onnistui kinkunpaistossa?
Julkaistu 20.12.2024 09:53

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Mikko Suursalmi

mikko.suursalmi@mtv.fi

Viiden jälkeen -ohjelmassa päästiin kinkunpaistopuuhiin.

Juontaja Mikko Suursalmi demonstroi Viiden jälkeen -ohjelmassa, miten joulukinkun saa näppärästi paistettua grillissä.

– Kaikken tärkein juttu on tässä: paistolämpömittari. Sisälämpö on nyt 11, tavoitelämpö 81, joten kinkku on valmis grilliin.

Samalla, kun kinkku oli grillissä, Suursalmi valmisti myös itse sinapin. Juontajan sinapilla on melko jännittävän kuuloinen nimi:

– Tämän nimi on erikois-hyi. Kummilta peritty resepti. Se on salainen.

Katso videolta, miten Suursalmen kinkunpaisto ja -kuorrutus onnistui, ja mistä erikois-hyin nimi oikein juontaa juurensa.

Lue myös: Onko sinulla kinkunpaiston tärkein väline? Tarkista heti!

Mitä joulukinkun mausteneilikka alun perin symboloi? Tätä ei moni tiedä
 

Tuoreimmat aiheesta

Jouluruoka