Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Näin joulukinkulle pitää aina tehdä sulatuksen jälkeen – älä paista ennen!

joulukinkku 5
MTV
Julkaistu 23.12.2020 08:02

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Millaisia esivalmisteluja joulukinkku vaatii ennen kuin sen voi laittaa uuniin? Katso videolta vinkit kinkun käsittelyyn.

Kun joulukinkku on sulatettu, on aika ryhtyä paistopuuhiin! Joulukinkun paistaminen ja kinkun kuorrutus ovat kuitenkin vasta viimeisiä valmistusvaiheita: ennen kuin kinkku päätyy uuniin, tulee varmistaa, että kinkku on varmasti paistovalmis. Kinkun sisälämpötilan tulee olla noin +10 astetta.

Kaikkein oleellisinta on, että kinkun paistossa käytetään apuna paistomittaria. Mutta mihin kohtaa kinkkua se pitää tökätä?

Katso videolta vinkit joulukinkun esivalmisteluun.

LUE MYÖS: Näin Kari Aihinen kehottaa paistamaan joulukinkun – älä ainakaan sorru perusvirheeseen: "Tulee sahanpurua uunista ulos"

Uusinta: Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran vuonna 2017. Videolla esiintyy silloinen HK:n tuotekehityskokki Tero Honkaniemi. 

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka