Kaappaus keittiössä -ohjelman kuudennen kauden yhdeksännessä jaksossa tavattiin vantaalaisperhe, jossa kasvikset olivat aiemmin lähes kirosana. Keittiömestari Kari Aihinen opasti, miten arkiruokiin saa helposti ujutettua lisää kasviksia mausta tinkimättä.
Kaappaus keittiössä -ohjelman yhdeksännessä jaksossa tavattiin kasviksista kieltäytyvä perhe. Vantaalaisen Jonnan epävarmuus keittiössä tuntui ylitsepääsemättömältä, ja totaalikieltäytyminen kasviksista oli tarttumassa hyvää vauhtia lapsiinkin. Sen lisäksi, että Jonna-äiti ei tykkännyt kasvisten mausta, myös rakenteen kanssa oli ongelmia.
– En vain jaksa purra tätä. En muista, milloin olisin viimeksi syönyt kasviksia. Ehkä kuukausi sitten? Jonna sanoi ohjelmassa.
Täydellinen bolognesekastike
Niinpä keittiömestari Kari Aihinen opasti Jonnan perheineen kasvisten ihmeelliseen maailmaan. Aihinen muun muassa vinkkasi täydellisen ruoan, johon saa helposti "piilotettua" kasviksia: bolognesekastikkeen.
– Minun bologneseni menee niin, että saman verran vihanneksia kuin jauhelihaa. Toimii myös lapsille, koska kastikkeeseen saa piilotettua vihanneksia joukkoon.
Aihinen kertoi olleensa italialaisessa ravintolassa monta vuotta töissä ja oppineensa siellä bolognesen perusteet.
– Minun bologneseni pitää sisällään perusjutut, eli tomaatin, porkkanan, varsisellerin ja sipulin.
Aihinen neuvoo ensin pilkkomaan vihannekset pieniksi kuutioiksi ja sitten freesaamaan eli kuullottamaan niitä pannulla.
– Samalla ruskistetaan jauheliha toisella pannulla. Jauhelihan pitää kunnolla ruskistua.
Kun kastike on viimein valmis, Aihinen kuvailee sitä täydelliseksi bologneseksi. Myös Jonna on vakuuttunut ruoasta.
– On kyllä ihan älyttömän hyvää, Jonna hehkuttaa.