Keittiömestari Kari Aihinen opastaa videolla, miten syntyy yksi hänen vakioarkiruoistaan, currylla maustettu savukalapasta.
Keittiömestari Kari Aihinen paljasti perjantaina MTV:n Huomenta Suomen Makujen aamu -ruokaohjelmassa, miten valmistaa kuuluisan savulohipastansa.
– Mausteet pitää freesata öljyssä, että maut nousevat esiin – pasta huuhdotaan keittämisen jälkeen kylmässä vedessä, Aihinen kertaa suosikkireseptinsä saloja.
Ravintola Savoyssa keittiöpäällikkönä työskentelevä Aihinen kertoo jakaneensa reseptiä kavereilleen ja ystävilleen vuodesta 1994 lähtien. Se on yksinkertaisesti niin hyvä ja simppeli, että kaikki haluavat tietää, miten se tehdään.
– Meillä on sellainen sanonta kokkipiireissä, että legendoja ei muuteta, Aihinen selittää suosikkireseptin muuttumattomuutta.
– Kannattaa miettiä tarjoaako kastikkeen ja pastan erikseen. Jos olette pomminvarmoja, että kaikki ruoka menee kerralla, silloin ne kannattaa sekoittaa. Muuten ei, Aihinen vinkkaa vielä.