Kari Aihisen currylla maustettu savulohipasta
Keittiömestari Kari Aihinen paljastaa yhden arkiruokasuosikeistaan Kape 24 h -kirjassa (Tammi 2017). Tämä pasta on simppeli ja herkullinen!
Ainekset (4 annosta)
- tuoretta tilliä
- 200 g kylmäsavulohta
- 200 g lämminsavulohta
- pastaa (esim. spagettia tai pennepastaa)
- puolikas purjo
- 1 rkl voita
- 3 tl curryjauhetta
- 3 dl kuohukermaa
- 0,5 prk (75 g) ranskankermaa
- 1 rkl vastapuristettua sitruunamehua
- mustapippuria myllystä
- (suolaa)
Valmistusohje
Silppua tilli ja leikkaa lohet reilun kokoisiksi paloiksi. Tarkista, että kala on ruodotonta.
Kiehauta vesi isossa kattilassa ja keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Siivilöi.
Huuhtaise ja pilko purjo ja paista sitä voissa kevyesti. Älä ruskista. Lisää curryjauhe ja kypsennä hetki, kunnes purjo pehmenee hieman. Lisää kerma ja keitä kastiketta kokoon noin 5 minuuttia. Sekoita lohipalat varovasti joukkoon. Viimeistele ranskankermalla, sitruunamehulla ja tillisilpulla. Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla.
Tarjoa spagetin tai pennepastan kanssa. Valmista lisukkeeksi vaikka värikäs salaatti.
Vinkki: Maista aina ruokaa ennen suolan lisäämistä. Savukalat ovat monesti sen verran suolaisia, ettei suolaa välttämättä tarvitse lisätä. Sitruunamehu tasapainottaa lohipastan suolaisuutta ja rasvaisuutta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa