Kari Aihinen neuvoo, mitä muuta grilliin kannattaa sujauttaa kuin makkaraa ja lihaa.
Grillaamisen onnistumisen takaamiseksi tärkeintä on hyvä ja laadukas grilli, sanoo ravintoloitsija ja kokki Kari "Kape" Aihinen.
Huomenta Suomen haastattelussa Aihinen kertoo, että suomalaisten kaksi perisyntiä grillaamisessa ovat se, ettei grilli ole tarpeeksi kuuma sekä se, että ruoka kypsennetään ylikypsäksi.
Myös monipuolisuutta voisi lisätä ja suomalaisten suosikkigrillattavan eli makkaroiden lisäksi grilliin kannattaisikin sujauttaa jotain myös vihannesosastolta.
Lue myös: Yleinen halloumijuuston grillaustapa onkin aivan väärä
Vesimelonia grilliin
Aihisen mukaan grillata kannattaa laajalla skaalalla, eli lihan lisäksi grilliin voi sujauttaa esimerkiksi kurkkua, salaattia, tomaatteja tai vesimelonia.
– Vesimelonin grillaus on mahtavaa, se on vähän häiriintyneen oudon, mutta superhyvän makuinen. Silloin pitää grillin olla todella todella kuuma, koska se [vesimeloni] on pääsääntöisesti vettä ja se vaatii kovan, hyvän grillatun pinnan. Siihen päälle fetajuustoa, paahdettua pekonia tai chorizoa – aijaijai, antaa palaa, Aihinen fiilistelee.
Lihaosastolta suomalaiset voisivat Aihisen mukaan uskaltautua kokeilemaan myös isompia ruhonosia, jotka vaativat pidempää grillaamista.
Aihinen kehottaa pitämään silmät auki myös kaupan vihannesosastolla ja tehdä enemmänkin ateriakokonaisuuksia kuin sujauttaa grillin lämpöön ainoastaan lihaa.
Voit katsoa lisää Aihisen grillausvinkkejä ja koko Huomenta Suomen haastattelun Katsomosta.
Lue myös: Paras tapa grillata makkarat ja muut varmat vinkit – jos hallitset nämä, olet makkaramestari!
Lue myös: Ethän tee näin? Grilliravintoloitsija Matt kertoo pahimmat grillausvirheet – yleisimpään sortuu liian moni
Katso myös: Grillaus parvekkeilla on sallittua, mutta osaavatko ihmiset säilyttää grilliensä kaasupulloja oikein?
8:28