Bolognesekastike Kari Aihisen tapaan – helppo resepti

Bolognese

Bolognesekastike valmistuu helposti tällä keittiömestari Kari Aihisen ohjeella. Aihinen opasti Kaappaus keittiössä -ohjelmassa vantaalaisperhettä kokkaamaan enemmän kasviksista. Bolognesekastikkeeseen voi piilottaa helposti kasviksia!

Ainekset

  • 600 g naudan jauhelihaa
  • 300 g porkkanaa
  • 200 g varsiselleriä
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 purkkia tomaattimurskaa
  • 3 laakerinlehteä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • basilikaa

Valmistusohje

Bolognesekastike valmistuu näin:

  1. Kuori ja pilko porkkanat, juurisellerit, sipulit ja valkosipulit.
  2. Ruskista jauhelihat kuumalla pannulla muutamassa erässä.
  3. Kun jauhelihat ovat ruskistuneet, lisää juurekset ja sipulit ja kuullota hetken aikaa.
  4. Kaada pannulle tomaattimurskat ja mausta laakerinlehdillä, suolalla ja mustapippurilla.
  5. Hauduttele kastiketta noin 45 minuuttia. Silppua lopuksi päälle vielä tuoreita basilikanlehtiä.

Katso jakson muut reseptit täältä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.