Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Joko testasit nerokkaat sämpylät? Täydellinen jymäytys: "Äiti, nää on parhaita leipiä ikinä"

sampyla1
MTV
Julkaistu 15.09.2022 10:31

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Sämpylöitä voi leipoa myös ylijäänyttä ruokaa hyödyntäen!

Tällä viikolla MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla on käsitelty laajasti käynnissä olevia hävikki- sekä leipäviikkoja. Kerroimme muun muassa, mitkä ovat S- ja K-ryhmien suosituimmat punalapputuotteet, ja miksi leipää ei missään nimessä kannata heittää roskiin

Nappaa helppo ohje: Helpot sämpylät – käytä taikinaan sosekeiton jämät!

Lisäksi olemme jakaneet myös näppäriä reseptivinkkejä, joiden avulla voi vähentää kotona syntyvää ruokahävikkiä. Kannattaa kokeilla ainakin legendaarisia lämpimiä voileipiä Katin tyyliin tai kekseliästä leipäpuuroa.

Ylijääneestä ruoasta voi valmistaa myös erilaisia leipiä. Moni on varmasti käyttänyt esimerkiksi perunamuusin jämiä rieskojen tai perunalettujen valmistamiseen. Leipätaikinaan voi sujauttaa muusin sijaan myös sosekeittoa.

Sämpylät sosekeitosta eli täydellinen jymäytys

sampyla1

Testaa helpot sämpylät sosekeitosta hävikkiviikon kunniaksi.

Testasimme keväällä sosekeittosämpylät, jotka ovat hävikkiherkkua parhaimmillaan. Sosekeittosämpylöihin sopii käytännössä mikä tahansa kasvissosekeitto – tällä kertaa leivoimme leivät tomaattisen linssisosekeiton jämistä.

Sämpylöiden leipominen oli todella helppoa ja nopeaa. Valmiiden sämpylöiden ulkonäkö, koostumus ja maku yllättivät todella positiivisesti. Tomaattinen keitto maistoi juuri sopivan hennosti leivissä.

Mikä parasta, sämpylät maistuivat myös perheen kasviskriittiselle 5-vuotiaalle, joka ei keittoa olisi sellaisenaan syönyt. Sämpylöihin sosekeiton sai kuitenkin helposti "piilotettua". Täydellinen jymäytys siis!

– Äiti, nää on parhaita leipiä ikinä, 5-vuotias julisti.

Nappaa helppo ohje: Helpot sämpylät – käytä taikinaan sosekeiton jämät!

Katso myös video: Nerokas kikka leivän voiteluun – oletko hoksannut tätä?

0:33img

Katso nerokas voitelukikka.

Tuoreimmat aiheesta

Leipä