Lämminleipäpelti eli lämppärit pellillä
Julkaistu
Lämpimät leivät ovat hävikkiruokaa parhaimmillaan. Niihin voit kätkeä jääkaapin ylimääräiset raaka-aineet ja jokainen voi koota oman suosikkinsa. Nämä leivät on ladottu vieretysten siten, että tummat ja vaaleat leipäviipaleet ovat sekaisin. Kokeile erilaisia täytteitä. Näistä jokaisesta riittää aina kolmeen leipäviipaleeseen. Uskallatko ottaa järjestyksessä seuraavan leivän? Millähän se mahtaa olla täytetty?
Ainekset
- 6 viipaletta paahtoleipää
- 6 viipaletta ruisleipää
- 3 rkl vihreää pestokastiketta + 1 grillattu broilerinkoipi
- 2 rkl smetanaa + 50 g Vöner -kasviskebabia + 1 rkl chilimajoneesia
- 1 rkl sinappia + 100 g lenkkimakkaraa + 5 kirsikka- tai miniluumutomaattia
- 1 rkl punaista pestokastiketta + 50 g lämminsavustettua lohta + 5 kirsikka- tai miniluumutomaattia
Lisäksi
- 100-150 g juustoraastetta
- tuoreita yrttejä tai rucolaa
Valmistusohje
Lämminleipäpelti valmistuu näin:
- Laita leipäviipaleet vierekkäin leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Levitä kolmelle leipäviipaleelle vihreää pestokastiketta ja revi päälle grillatusta broilerinkoivesta suikaleita.
- Voitele kolme leipäviipaletta smetanalla ja laita päälle Vöneriä.
- Voitele kolme leipäviipaletta sinapilla. Viipaloi pinnalle lenkkimakkaraa ja laita päälle kirsikka- tai miniluumutomaatin puolikkaita.
- Voitele kolme leipäviipaletta punaisella pestokastikkeella ja laita päälle lämminsavustettua lohta paloina ja ripottele pinnalle puolitettuja kirsikka- tai miniluumutomaatteja.
- Ripottele juustoraaste koko komeuden päälle. Lämmitä grillivastuksella muutama minuutti, mikäli haluat juustosta rapeaa. Jos haluat että juusto on pehmeää, pidä uunipeltiä 200-asteessa keskiritilätasolla, kunnes juusto alkaa sulaa. Pursota Vöner-palojen päälle chilimajoneesia ja ripottele leipäviipaleiden päälle tuoreita yrttejä tai rucolaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku