On taas arjen hittiruoan aika! Juttusarjassamme nostetaan esiin MTV Uutisten Makuja-ruokasivujen parhaita ruokaohjeita. Tällä kertaa kokataan hävikki- ja leipäviikon kunniaksi lämpimiä voileipiä.
Videolla: Näin teet lämppäripellin!
Etsitkö nopeaa ja helppoa kokattavaa arjen kiireiden keskelle? MTV Uutisten Makuja-ruokasivujen arkiruokahitti-juttusarjassa nostetaan esiin suomalaisten suosikkiohjeita Maikkarin reseptiarkistosta.
Suosittujen reseptien joukosta löytyy niin kotikeittiön klassikoita kuin uusia hittejäkin. Ota testiin esimerkiksi tämä supersuosittu lohipasta , nerokas ja nopea ruoka tortilloista, puolessa tunnissa valmistuva paras kermainen kanakastike, tai Henri Alénin mahtava uunilohi.
Lämppärit ovat varma arkiruokahitti
MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla kerrottiin aiemmin tällä viikolla vietettävästä hävikkiviikosta. Hävikkiviikon lisäksi vietetään myös leipäviikkoa, jonka tarkoituksena on muistuttaa leivän hyvistä vaikutuksista. Mikä olisikaan parempi tapa yhdistää nämä kaksi teemaviikkoa arkiruoaksi kuin lämpimät, uunissa paistettavat voileivät eli lämppärit!
Lämppärit ovat monelle tuttu herkku lapsuudesta ja kotoisaa lohturuoka parhaimmillaan. Oman versionsa lämppäreistä loihti aiemmin tänä vuonna ruoka-alan moniosaaja Kati "Hellapoliisi" Jaakonen. Katin mukaan lämpimät leivät ovat hävikkiruokaa parhaimmillaan.
– Niihin voit kätkeä jääkaapin ylimääräiset raaka-aineet ja jokainen voi koota oman suosikkinsa.
Kati teki lämppäreistä peltiversion niin, että jokaiselle riittää perheessä syötävää.
– Nämä leivät on ladottu vieretysten siten, että tummat ja vaaleat leipäviipaleet ovat sekaisin. Kokeile erilaisia täytteitä. Näistä jokaisesta riittää aina kolmeen leipäviipaleeseen. Uskallatko ottaa järjestyksessä seuraavan leivän? Millähän se mahtaa olla täytetty?