Paahdettu palsternakkakeitto
Paahdettu palsternakka antaa keitolle aivan omanlaisen maun. Voit käyttää myös porkkanaa, juuriselleriä ja juuripersiljaa tai näiden kaikkien sekoitusta. Lisää soseutusvaiheessa nestettä sen mukaan, kuinka sakeaa keitosta tahdot.
- Annosmäärä: 4 annosta
Ainekset
- 1 kg luomupalsternakkaa
- kiehuvaa vettä tarpeen mukaan
- 1-2 kasvisliemikuutiota
- 2 dl kuohukermaa tai ruokakermaa
- 100 g sulatejuustoa tai tuorejuustoa
- (suolaa)
- (mustapippuria myllystä)
Valmistusohje
Paahdettu palasternakkakeitto valmistuu näin:
Kuori palsternakat tarvittaessa.
Leikkaa ne pituussuunnassa puoliksi ja poista kannat.
Laita palsternakat uunipellille ja paahda 225 asteessa uunin keskitasolla, kunnes ne ovat kypsiä.
Laita kypsät palsternakat tehosekoittimeen ja lisää kiehuvaa vettä ja soseuta, kunnes saat sopivan sakean keiton. Murenna joukkoon kasvisliemikuutio ja sekoita.
Lisää kuohukerma tai ruokakerma ja sulatejuustoa ja sekoita.
Tarkista maku.
Mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla.
Tarjoa tuoreen leivän kanssa!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"