Ykköskasvis uunijuureksiin! Nappaa ostoskoriisi nyt kotimainen kuitupommi
Kotimaisista juureksista ostoskoriin kannattaa nyt napata muun muassa herkullista palsternakkaa.
Syksy ja talvi ovat kotimaisten juuresten kulta-aikaa. Mikä parasta, sesongissa olevia juureksia saa usein todella edulliseen kilohintaan.
Ruokakaupan hevi-osastolta löytää nyt muun muassa maukasta palsternakkaa. Kotimaisen palsternakan sesonki on syyskuusta joulukuuhun, mutta varastoituna se jatkuu aina toukokuulle saakka.
Tiesitkö, että palsternakka on myös erinomainen kuidun lähde? Juureksessa kuitua on 5,7 grammaa sataa grammaa kohden. Lisäksi palsternakka sisältää vitamiineja, kivennäisaineita, foolihappoa ja antioksidantteja.
Ei tarvitse kuoria
Kerroimme aiemmin, että monet kasvikset kannattaa jättää kuorimatta, ja tämä sääntö pätee myös palsternakkaan.
– Palsternakan voi hyvin jättää kuorimatta, pelkkä pesu riittää. Kuorista saa ruokaan vielä enemmän makua ja kuoren vitamiinit eivät mene hukkaan, elintarvike- ja yritysasiantuntija Mirja Pummila Keski-Suomen maa- ja kotitalousnaisista on aiemmin neuvonut.
Lue myös: Älä kuori näitä kasviksia
Täydellinen uunijuures
Palsternakka on täydellinen raaka-aine esimerkiksi suosittuihin uunijuureksiin. Palsternakan maku nimittäin nousee uusiin sfääreihin uunissa paahtamalla.
Monet tuntevat palsternakan liemijuureksena ja se antaakin hyvää makua keittoihin ja pataruokiin. Marttojen mukaan palsternakkaa kannattaa kokeilla ehdottomasti myös pariloituna, pihveiksi paistettuna, piirakoissa ja salaateissa.
Lisäksi soseutettu palsternakka maistuu keitoissa ja vaikka joululaatikoissa!
Testaa suosikkiohje: Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa