Ykköskasvis uunijuureksiin! Nappaa ostoskoriisi nyt kotimainen kuitupommi
Kotimaisista juureksista ostoskoriin kannattaa nyt napata muun muassa herkullista palsternakkaa.
Syksy ja talvi ovat kotimaisten juuresten kulta-aikaa. Mikä parasta, sesongissa olevia juureksia saa usein todella edulliseen kilohintaan.
Ruokakaupan hevi-osastolta löytää nyt muun muassa maukasta palsternakkaa. Kotimaisen palsternakan sesonki on syyskuusta joulukuuhun, mutta varastoituna se jatkuu aina toukokuulle saakka.
Tiesitkö, että palsternakka on myös erinomainen kuidun lähde? Juureksessa kuitua on 5,7 grammaa sataa grammaa kohden. Lisäksi palsternakka sisältää vitamiineja, kivennäisaineita, foolihappoa ja antioksidantteja.
Ei tarvitse kuoria
Kerroimme aiemmin, että monet kasvikset kannattaa jättää kuorimatta, ja tämä sääntö pätee myös palsternakkaan.
– Palsternakan voi hyvin jättää kuorimatta, pelkkä pesu riittää. Kuorista saa ruokaan vielä enemmän makua ja kuoren vitamiinit eivät mene hukkaan, elintarvike- ja yritysasiantuntija Mirja Pummila Keski-Suomen maa- ja kotitalousnaisista on aiemmin neuvonut.
Lue myös: Älä kuori näitä kasviksia
Täydellinen uunijuures
Palsternakka on täydellinen raaka-aine esimerkiksi suosittuihin uunijuureksiin. Palsternakan maku nimittäin nousee uusiin sfääreihin uunissa paahtamalla.
Monet tuntevat palsternakan liemijuureksena ja se antaakin hyvää makua keittoihin ja pataruokiin. Marttojen mukaan palsternakkaa kannattaa kokeilla ehdottomasti myös pariloituna, pihveiksi paistettuna, piirakoissa ja salaateissa.
Lisäksi soseutettu palsternakka maistuu keitoissa ja vaikka joululaatikoissa!
Testaa suosikkiohje: Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Jäädytetty Nutella-juustokakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Taivaallinen omenahillo
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta
-
Porkkana-linssikeitto – helppo keitto kauden edullisista raaka-aineista