Nappaa kaupasta edullinen satokausivihannes, kukkakaali, ja kokkaa siitä syksyn ehdoton herkkuruoka.
Kotimaisen kukkakaalin satokausi on perinteisesti juhannuksesta marraskuun puoliväliin saakka. Satokaudellaan kukkakaali on edullisimmillaan, joten kasvista kannattaa nyt ehdottomasti napata ostoskoriin.
Monelle kukkakaali saattaa olla raaka-aineena hieman haastava, sillä mielipiteet kasviksesta voivat perustua ruokalalinjaston ylikypsään ja vetiseen tuotokseen. Kukkakaali on kuitenkin loistava kasvis, kunhan sitä käsittelee oikein.
Lue myös: Etkö pidä kukkakaalista? Syy voi löytyä syljestäsi
Kukkakaaligratiini on "syksyn ehdoton herkkuruoka"
Hellapoliisina tunnettu ruoka-alan monitaituri Kati Jaakonen suosittelee valmistamaan kukkakaalista syksyllä herkullista gratiinia.
– Syksyn ehdoton herkkuruoka on gratinoitu kukkakaali. Voit käyttää perinteisen valkoisen kukkakaalin lisäksi myös värikkäitä kukkakaaleja, Kati vinkkaa.
Katin kukkakaaligratiinista saa myös helposti raaka-aineita varioimalla gluteenittoman tai täysin vegaanisen.