Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kaupan edullisesta raaka-aineesta syntyy "syksyn ehdoton herkkuruoka" – testaa Katin helppo ohje

2:11img
KATSO MYÖS VIDEO: Ethän heitä kukkakaalin lehtiä roskiin? Näin hyödynnät ne herkulliseen salaattiin
Julkaistu 17.10.2022 08:32

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Nappaa kaupasta edullinen satokausivihannes, kukkakaali, ja kokkaa siitä syksyn ehdoton herkkuruoka.

Kotimaisen kukkakaalin satokausi on perinteisesti juhannuksesta marraskuun puoliväliin saakka. Satokaudellaan kukkakaali on edullisimmillaan, joten kasvista kannattaa nyt ehdottomasti napata ostoskoriin.

Monelle kukkakaali saattaa olla raaka-aineena hieman haastava, sillä mielipiteet kasviksesta voivat perustua ruokalalinjaston ylikypsään ja vetiseen tuotokseen. Kukkakaali on kuitenkin loistava kasvis, kunhan sitä käsittelee oikein. 

Lue myös: Etkö pidä kukkakaalista? Syy voi löytyä syljestäsi

Kukkakaaligratiini on "syksyn ehdoton herkkuruoka"

kukkakaaligratiini-1-220812_Z723109-Edit-large

Kukkakaaligratiini on herkullinen lisuke.

Hellapoliisina tunnettu ruoka-alan monitaituri Kati Jaakonen suosittelee valmistamaan kukkakaalista syksyllä herkullista gratiinia. 

– Syksyn ehdoton herkkuruoka on gratinoitu kukkakaali. Voit käyttää perinteisen valkoisen kukkakaalin lisäksi myös värikkäitä kukkakaaleja, Kati vinkkaa.

Katin kukkakaaligratiinista saa myös helposti raaka-aineita varioimalla gluteenittoman tai täysin vegaanisen. 

Nappaa helppo ohje: Kukkakaaligratiini – gratinoitu kukkakaali on syksyn ehdoton herkkuruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kasvikset