- Paloittele kukkakaali ja laita kattilaan.
- Lisää vettä kunnes kukkakaalipalat peittyvät.
- Kiehauta ja lisää joukkoon suola.
- Anna kiehua muutama minuutti ja valuta.
- Laita voi tai margariini kattilaan tai kasariin ja anna sulaa.
- Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja lisää maito.
- Anna kiehua hiljalleen usein sekoitellen noin viisi minuuttia, kunnes kastike sakenee.
- Mausta suolalla ja sekoita joukkoon juustoraaste.
- Laita valutetut kukkakaalit reunalliseen uunivuokaan ja kaada päälle kastike.
Laita 250-270 asteiseen uuniin muutamaksi minuutiksi, kunnes pintaan muodostuu ruskeita pilkkuja.
Tarjoa sellaisenaan tai muun ruoan lisänä.
Makuja
Kukkakaaligratiini – gratinoitu kukkakaali on syksyn ehdoton herkkuruoka
MTV
Julkaistu 11.10.2022 10:57
Syksyn ehdoton herkkuruoka on gratinoitu kukkakaali. Voit käyttää perinteisen valkoisen kukkakaalin lisäksi myös värikkäitä kukkakaaleja. Mikäli haluat valmistaa ruoan gluteenittomana, käytä jauhoina gluteenittomia jauhoja ja vegaanisen version saat käyttämällä nesteenä esimerkiksi kaurajuomaa ja juustoraasteena vegaanista juustoa.
- Annosmäärä: 2-4 annosta lisukkeeksi
- Ruokavalio: Kasvisruoka, Kasvisruoka
Ainekset
- 1 kukkakaali
- vettä niin paljon, että kukkakaali peittyy
- 1 tl suolaa
Kastike
- 50 g voita tai margariinia
- ½ dl vehnäjauhoja
- ½ l maitoa
- suolaa maun mukaan
- 150 g juustoraastetta