Valtavaa määrää halpoja kasviksia uhkaa kurja kohtalo: "Tilanne on akuutti"

Ethän heitä kukkakaalin lehtiä roskiin? Näin hyödynnät ne herkulliseen salaattiin 2:11 Ethän heitä kukkakaalin lehtiä roskiin? Näin hyödynnät ne herkulliseen salaattiin
KATSO MYÖS VIDEO: Satokausikalenterin Samuli Karjula valmistaa superherkullisen kukkakaalisalaatin.

Kotimaista kukkakaalia on nyt saatavilla niin paljon, että viljelijät pelkäävät osan sadosta menevän hukkaan. Nyt on siis hyvä hetki ostaa tätä edullista ja kotimaista herkkukasvista.

Suomalainen kukkakaali kaipaa jälleen kuluttajien apua. Muutama vuosi sitten Suomessa kampanjoitiin käyntiin kukkakaalitalkoot, kun kotimaista kasvista kypsyi yhtäkkiä yli äyräiden ja sadot uhkasivat mädäntyä pellolle. Näin ei kuitenkaan lopulta käynyt, vaan suomalaiset innostuivat kokkaamaan kukkakaalista. 

Nyt kukkakaalitalkoille on taas tarvetta, sillä satoa on kypsynyt kerralla suuri määrä.

– Tilanne on akuutti tällä ja ensi viikolla. Tällä hetkellä pelkästään meidän viljelijöillä on jäämässä peltoon ja varastoon 3060 lavallista loistavalaatuista tavaraa. Monen viikon sato valmistuu yhtä aikaa, suomalaiseltaTuoreverkko-vihannestukulta kerrotaan.

Näin hyödynnät kukkakaalin – älä heitä lehtiä roskiin!

Kotimainen kukkakaali maksaa tällä hetkellä ruokakaupoissa noin pari euroa kilolta. Kukkakaali sopii loistavasti monenlaiseen ruoanlaittoon tai syötäväksi myös sellaisenaan.

– Raaka kukkakaali on loistava tarjottava vihannestarjottimella, kermaviilikastikkeessa dipattuna tai salaatissa. Salaatteihin sen voi raastaa, kuutioida tai lohkoa. Keitettynä kukkakaalia käytetään patoihin, keittoihin, muhennoksiin ja vuokaruokiin. Sen voi tarjota myös gratinoituna tai liharuokien lämpimänä lisäkkeenä, Kotimaiset Kasviset ry vinkkaa.

Muista, että kukkakaalista kannattaa kasviksen kukinnon lisäksi käyttää myös sen suojalehdet.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat