Juhannuksen lähestyessä varaudutaan keskikesän juhlaan grillattavilla tarjottavilla. Valmista suussasulavat mehevät ribsit ja tarjoa ne grillitomaattien ja kesäkurpitsaviipaleiden kera. Tällä reseptillä onnistut takuuvarmasti.
Juhannuksena suunnataan perinteisesti mökille grillaamaan. Säällä kuin säällä, grillikausi korkataan viimeistä keskikesän juhlan kunniaksi. Juhla on parhaimmillaan rentoa yhdessäoloa läheisten kanssa hyvän ruoan ja maukkaan viinin kera. Nyt on lupa nauttia.
Grillissä valmistuvat herkulliset ribsit, jotka tehdään rennoimmillaan esikypsennettyinä myytävistä pakasteista. Ribsien mehukkuus syntyy maukkaasta marinadista ja grillin kuumuudesta.
Herkullinen juhannusateria kruunataan tietenkin makuihin sopivilla viineillä. Täyteläinen Yellow Tail Shiraz on mainio punaviini lihan kanssa. Jos nautit enemmän klassisesta yhdistelmästä, valitse täyteläisen marjainen Yellow Tail Cabernet Sauvignon. Rennot, helpot viinit maistuvat jokaiselle ja sopivat loistavasti kesäiltaan nautiskeltavaksi.
Italialainen Casellan perhe yhdisti viiniperinteet australialaiseen rentouteen. Lue lisää Yellow Tail -viinien menestystarinasta.
Ribsien paahtuessa grillissä maukkaiksi voit tarjota etukäteen valmistetut cocktailpalat parsamoussella, ricottalla ja paahdetulla pekonilla höystettyinä. Jälkiruoaksi voit nostaa pöytään minileivokset valkosuklaavaahdolla ja mansikoilla. Kevyet pikkusyötävät maistuvat pitkälle iltaan. Poimi nopeat ja helpot vinkit suolaisiin ja makeisiin tarjottaviin, joilla hurmaat juhannusvieraat.
Suussasulavan mehevät ribsit perunavartaiden, grillitomaattien ja kesäkurpitsaviipaleiden kera
- Täyteläinen, muhevan mustikkainen Yellow Tail Shiraz on mainio valinta keskikesän juhliin grilliruokien, kuten mehevien ribsien kanssa.
- Toinen loistava vaihtoehto on klassinen, täyteläisen marjainen Yellow Tail Cabernet Sauvignon.
- Rennoimmillaan ribsit valmistuvat esikypsennettynä myytävistä pakasteista. Sulata ja paista ribsit pakkauksen ohjeen mukaan etukäteen uunissa, mieluiten ainakin puoli tuntia.
- Valmista itse herkullinen grillauskastike ja grillaa mureat ribsit pinnaltaan herkullisiksi juuri ennen tarjoilua.
- Samalla grillaat lisukkeet trendikkäästi: etukäteen keitetyt uudet perunat vartaissa ja tomaatit grillivuoassa ja kesäkurpitsaviipaleet sellaisinaan.
- Reseptistä valmistuvat ribsit 6:lle.
Ribsit:
1,8 kg esikypsennettyjä ribsejä (3 pkt à 600 g, pakaste)
Grillauskastike:
½ dl rypsiöljyä
½ dl tomaattipyreetä
1 dl ketsuppia
1 rkl väkiviinietikkaa
½ dl vettä
1 rkl sipulijauhetta tai hienoksi hakattua sipulia
1 tl valkosipulijauhetta tai hienonnettua valkosipulia
2 tl suolaa
1½ tl rouhittua mustapippuria
2 tl chilijauhetta
Lisäksi:
n. 1,2 kg uusia perunoita
n. 600 g pieniä tomaatteja tai grillitomaatteja vuoassa
2 kesäkurpitsaa
rypsiöljyä
suolaa
Ota ribsit sulamaan.
Mittaa kaikki grillauskastikkeen ainekset kattilaan ja anna seoksen kiehahtaa. Ota pois liedeltä tai grillilevyltä.
Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä lähes kypsiksi, mikäli niitä ei ole jäljellä keitettyinä.
Laita grillitikut kostumaan veteen.
Paloittele ribsit 2–3 palaan ja laita ne uunivuokaan. Kypsennä foliolla peitettynä pakkauksen ohjeen mukaan noin 30 minuuttia 190-asteisen uunin alimmalla tasolla. Ota folio pois ja valele ribisen päälle puolet grillauskastikkeesta.
Jatka paistamista kastikkeen kanssa noin 5 minuuttia.
Pyörittele etukäteen kiinteäksi ”al dente” kypsytetyt uudet pienet perunat öljyssä ja pujottele ne kostutettuihin vartaisiin. Ripottele pinnalle suolaa.
Pieniä tomaatteja myydään tertuissa foliovuoassa pienen öljypullon ja yrttiseoksen kanssa. Grillaa tomaatit foliovuossa, kaada päälle öljyä ja mausta yrteillä. Voit käyttää myös tavallisia tomaatteja.
Viipaloi kesäkurpitsat kuorineen n. 1 ½ cm viipaleiksi. Öljyä ja suolaa viipaleet.
Grillaa ribsit, perunavartaat, grillitomaatit ja kesäkurpitsaviipaleet nopeasti grillissä niin, että ne kaikki saavat väriä ja lämpenevät kauttaaltaan. Voitele ribsejä grillauskastikkeella grillatessa, jotta ne säilyvät mehevänä.
Tarjoile kaikki grilliherkut kuumina yhdessä Yellow Tail Shiraz- tai Cabernet Sauvignon -punaviinin kera.
Resepti: Arja Elina Laine, Arjan Ruokaviestintä tehnyt Yellow Tailille