Ota ribsit sulamaan.
Mittaa kaikki grillauskastikkeen ainekset kattilaan ja anna seoksen kiehahtaa. Ota pois liedeltä tai grillilevyltä.
Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä lähes kypsiksi, mikäli niitä ei ole jäljellä keitettyinä.
Laita grillitikut kostumaan veteen.
Paloittele ribsit 2–3 palaan ja laita ne uunivuokaan. Kypsennä foliolla peitettynä pakkauksen ohjeen mukaan noin 30 minuuttia 190-asteisen uunin alimmalla tasolla. Ota folio pois ja valele ribisen päälle puolet grillauskastikkeesta.
Jatka paistamista kastikkeen kanssa noin 5 minuuttia.
Pyörittele etukäteen kiinteäksi ”al dente” kypsytetyt uudet pienet perunat öljyssä ja pujottele ne kostutettuihin vartaisiin. Ripottele pinnalle suolaa.
Pieniä tomaatteja myydään tertuissa foliovuoassa pienen öljypullon ja yrttiseoksen kanssa. Grillaa tomaatit foliovuossa, kaada päälle öljyä ja mausta yrteillä. Voit käyttää myös tavallisia tomaatteja.
Viipaloi kesäkurpitsat kuorineen n. 1 ½ cm viipaleiksi. Öljyä ja suolaa viipaleet.
Grillaa ribsit, perunavartaat, grillitomaatit ja kesäkurpitsaviipaleet nopeasti grillissä niin, että ne kaikki saavat väriä ja lämpenevät kauttaaltaan. Voitele ribsejä grillauskastikkeella grillatessa, jotta ne säilyvät mehevänä.
Tarjoile kaikki grilliherkut kuumina yhdessä Yellow Tail Shiraz- tai Cabernet Sauvignon -punaviinin kera.
Resepti: Arja Elina Laine, Arjan Ruokaviestintä tehnyt Yellow Tailille