Neljän raaka-aineen mustikkapiirakka pelastaa kiireisenkin päivän – tällä ohjeella ei voi mennä metsään!

Katso videolta Mikkolan vinkki, miten pakastetaikinan saa parhaiten paineltua vuoan pohjalle likaamatta käsiään.

Metsät pursuavat parhaillaan mustikkaa ja monen keräilyämpäristä osa päätyy pakkasen sijasta kahvipöydän ikisuosikkiin mustikkapiirakkaan. Neljän raaka-aineen helppo herkku valmistuu tumpeloimmankin kesäkeittiössä.

Metsien oma terveyspommi ja luonnon oma superfood mustikka maistuu monelle. Niinpä oli luontevaa, että Martan päivänä 26. heinäkuuta MTV Uutiset meni Marttojen keittiöön.

Vapaaehtoinen aktiivimartta Marjukka Mikkola opetti takuuvarman mustikkapiirakan reseptin, jolla ei yksikään kotikokki mene metsään. Tai oikeastaan metsään meneminen olisi toivottavaa, mutta ennen leipomista.

Helpon piirakan salaisuus on valmistuotteet. Aina ei tarvitse tehdä alusta alkaen itse kaikkea, sillä oikaiseminen on sallittua, jopa suotavaa. 

– Hyvillä mielin voi käyttää valmistuotteita muussakin arjessa. Sitten voi panostaa niihin asioihin, mistä tykkää ja nauttii, sanoo Mikkola. 

Neljän aineen mustikkapiirakkaan tarvitset vain neljä raaka-ainetta. Valmiin pakastetaikinan, valmiiksi maustetun vaniljarahkan, mustikat ja kananmunan. 

Sulanut pakastetaikina painellaan vuoan pohjalle, jonka jälkeen vaniljarahka (2 dl) ja mustikat (3 dl) sekoitetaan keskenään. Lopuksi joukkoon lisätään kananmuna. Seos kaadetaan taikinan päälle ja koko komeus laitetaan uuniin. Paista piirakkaa 200 asteessa noin 30–40 minuuttia. 

Katso yllä olevalta videolta Mikkolan vinkki, miten pakastetaikinan saa parhaiten paineltua vuoan pohjalle likaamatta käsiään. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat