Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Miten tehdään onnistunut täytekakku? Älä missään nimessä ainakaan käytä tätä kermaa

0:54img
Julkaistu 07.11.2020 09:02

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Nyt korvat hörölle, jos suunnittelet isänpäiväkakun leipomista! Marraskuussa starttaavan uuden Koko Suomi leipoo -tuotantokauden kilpailijat vierailivat Viiden jälkeen -ohjelmassa isänpäivän kynnyksellä ja paljastivat parhaat vinkkinsä täytekakun leivontaan.

Yllä olevalla videolla Linnea ja Zanni kertovat pahimman täytekakkuvirheen.

Pian alkavan Koko Suomi leipoo -ohjelman kisaajat, superleipurit Linnea Weckström ja Zanni Azizi antoivat omat vinkkinsä täytekakun leivontaan Viiden jälkeen -ohjelmassa torstaina. 

Koko Suomi leipoo MTV3-kanavalla 16.11. kello 20 alkaen

Kaksikko muun muassa vinkkasi, miten täytekakusta saa tehtyä helposti entistäkin maukkaamman ja mitä pitää ottaa huomioon kakkupohjaa tehdessä.

LUE LISÄÄ:  Superleipurit Linnea ja Zanni paljastavat pahimman virheen, minkä voit tehdä täytekakun kanssa: "Kaikki menee silloin pieleen"

Myös oikeanlaisella kermalla on väliä erityisesti kakkua koristellessa. Kaikki kermat eivät todellakaan sovellu kakun tekemiseen. Mitä sitten kannattaa ja mitä ei kannata käyttää?

– Ei ainakaan ruokakermaa. Valitsisin todella rasvaisen vispikerman, niin se pitää hyvin rakenteen koossa. Vispikermaa on helpompi käsitellä kuin kuohukermaa, joka juoksettuu helpommin, Linnea totesi.

Zanni oli Linnean kanssa samoilla linjoilla.

– Ehdottomasti vispikermaa! Sillä saa myös parempia pursotuksia tehtyä. 

Miten täytekakkupohjasta saa täydellisen? Mikä on pahin virhe, minkä voi täytekakun tekemisessä tehdä? Katso alta Zannin ja Linnean koko haastattelu:

8:09img

LUE MYÖS: Koko Suomi leipoo palaa – tutustu uuden kauden kilpailijoihin

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka