Kilohinta yli 14 000 euroa – löytyykö keittiöstäsi tätä maailman kalleinta maustetta?
Sahramia, yhtä maailman kalleimmista ruoista kerätään kerran vuodessa vain yhden viikon ajan.
Maailman kallein mauste sahrami kerätään käsin. Grammaan valmista maustetta tarvitaan noin 150 kukkaa, joten ei olekaan ihme, että mausteen kilohinta voi nousta 2000 eurosta yli 14 000 euroon.
TIESITKÖ? Iran on sahramin suurin tuottajamaa. 95 prosenttia markkinoilla olevasta sahramista tulee Iranista.
Violetin kukan sisällä kasvaa punaisia luotteja, jotka kerätään talteen ja kuivataan. Näin syntyy sahramia. Kiloon sahramia voi kulua yli 150 000 kukkaa, joten keräämiseen vaaditaan rutkasti työtä.
Sahrami on arvostettu mauste, jota käytetään varsinkin persialaisessa ja intialaisessa keittiössä, sekä esimerkiksi espanjalaisen paellan valmistuksessa.
Lähde: Foodbeast.com
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"