Nacho-jauhelihapaistos ja juustokastiketta
Nacho-jauhelihapaistos on ihastuttavaa viikonloppuruokaa, joka valmistuu helposti. Valmista seuraksi herkullinen juustokastike ja tarjoile raikkaan salaatin kera.
Ainekset (4 annosta)
- 2 rkl öljyä
- 400 g jauhelihaa
- 1 sipuli
- 1 paprika
- 2-3 valkosipulinkynttä
- 1 rkl tacomaustetta
- 1 punainen chilipaprika
- 400 g tomaattimurskaa
Lisäksi
- 200 g nachoja
Juustokastike
- 25 g voita tai margariinia
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 3 dl maitoa
- 200 g cheddarjuustoa
Valmistusohje
Kuumenna öljy pannulla ja paista jauheliha ja hienonnettu sipuli. Paloittele paprika ja hienonna valkosipulinkynnet. Lisää muiden ainesten joukkoon ja mausta seos tacomausteella.
Hienonna joukkoon vielä chilipaprika ja lisää tomaattimurska. Anna kiehua hiljalleen noin kymmenen minuuttia.
Valmista juustokastike. Sulata voi tai margariini. Lisää vehnäjauhot käännellen. Lisää maito ja anna kiehua hiljalleen noin 5-10 minuuttia. Lisää joukkoon cheddarjuusto ja sekoita, kunnes juusto on sulanut.
Laita nachot leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tai uunivuokaan. Levitä päälle jauhelihaseos ja kaada päälle juustokastike. Tarjoa raikkaan salaatin, guacamolen ja smetanan kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa