Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Konjakki-suklaamousse

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Samettinen suklaamousse on täydellinen jälkiruoka syysiltojen herkutteluun! Saran versio maustetaan ripauksella konjakkia.

5-6 henkilölle

  • 1/2 dl konjakkia
  • 4 dl kermaa
  • 1 dl sokeria
  • 200g taloussuklaata

Valmistusohje

Kaada kattilaan konjakki, 2 dl kermaa ja sokeri. Anna seoksen lämmitä niin, että sokeri sulaa. Lisää joukkoon vielä taloussuklaa. Kun suklaa on sulanut, anna seoksen jäähtyä.

Sillä välin vatkaa 2 dl kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jäähtynyt suklaa-konjakkiseos kermavaahtoon. Sekoita seos varoen ja kaada mousse laseihin. Laita jääkappiin ja anna moussen jähmettyä.

Voit koristella suklaamoussen monella tavalla, esimerkiksi karkeilla, marjoilla, kekseillä ja vaikkapa valkosuklaalla.

Resepti: Sara la Fountain

Tuoreimmat aiheesta

Suklaamousse