Tumma suklaamousse appelsiinikastikkeella

Muutama tippa likööriä tai konjakkia korostaa ja vahvistaa suklaan makua. Moussen valmistukseen käytettävän kahvin pitää olla todella vahvaa, sillä juuri kahvi on osa herkun salaisuutta.

4 annosta

  • 4 dl kuohukermaa
  • 150 g tummaa suklaata
  • 1½ dl vahvaa, kylmää kahvia
  • 2 munankeltuaista
  • 2 cl kaakaolikööriä tai konjakkia

Appelsiinikastike

  • 5 dl vastapuristettua appelsiininmehua
  • 2 appelsiinin kuori suikaleina
  • 2 rkl sokeria
  • 2 dl vettä
  • 2 tl Maizenaa

Valmistusohje

1. Paloittele suklaa ja sulata se vesihauteessa. Anna suklaan jäähtyä.

2. Riko munat ja erottele keltuaiset. Helpoin tapa on antaa valkuaisen valua sormien läpi, jolloin kämmenelle jää ehjä keltuainen. Pane keltuaiset ja kahvi kattilaan ja vatkaa niitä miedolla lämmöllä, kunnes seos on kiiltävää ja paksua. Älä kuumenna liikaa, jotta keltuaiset eivät kypsy.

3. Sekoita jäähtynyt suklaa munaseokseen ja mausta halutessasi likööri- tai konjakkitilkalla. Vaahdota kerma ja kääntele varovasti seokseen. Kaada annosvuokiin tai kulhoon ja jäähdytä hyvin ennen tarjoamista.

4. Appelsiinikastike: Kiehauta vesi, mehu ja sokeri. Kaada liemi appelsiinin kuorisuikaleiden päälle ja jätä vetäytymään 15 minuutiksi. Siivilöi kastike ja suurusta Maizenalla. Säästä kuorisuikaleet koristeluun. Vihje: pakasta jäljelle jääneet munanvalkuaiset ja valmista niistä marenkia.

Parhaat ruokaohjelmat