Luumu-kanelijäädyke
Julkaistu
Helppo luumu-kanelijäädyke valmistuu käden käänteessä ja voit tehdä sen jo etukäteen pakkaseen.
- Aktiivinen valmistusaika: 20min
- Kokonaisvalmistusaika: 12h 20min
- Annosmäärä: 6-8 annosta
Ainekset
- 2 dl vispikermaa
- 2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
- 200 g maustamatonta tai maustettua (esim.luumu-kaneli) maitorahkaa
- 1 prk (125 g) luumusosetta (lastenruoka)
- 3 rkl luumumarmeladia
- 1 tl kanelia
- 1 tl vaniljasokeria
- (sokeria)
- Koristeluun: kuivattuja luumuja, vaahdotettua vispikermaa
Valmistusohje
- Vaahdota sähkövatkaimella vispikerma ja vatkaa joukkoon vaahtoutuva vaniljakastike.
- Lisää rahka, sekä luumusose ja luumumarmeladi. Vatkaa kaikki sähkövatkaimella hyvin sekaisin.
- Lisää kaneli ja vaniljasokeri.
- Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria.
- Jaa seos annosvuokiin tai jäädykevuokaan (n.1,5 l) ja laita pakastimeen yön yli.
- Kumoa hetki ennen tarjoilua.
- Koristele kuivatuilla luumuilla ja kermavaahdolla.
Resepti: Anu Heinaro
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa