Maustetut suklaatryffelit

Aitoihin suklaatryffeleihin tarvitaan ennen kaikkea laadukkaita raaka-aineita ja runsaasti aikaa. Vaivannäkö kuitenkin palkitaan taivaallisella makunautinnolla!

40 tryffeliä

  • 2½ dl kuohukermaa
  • 1 dl sokeria
  • 300 g suklaata
  • 50 g huoneenlämpöistä voita

Maustamiseen

  • 1 rkl rommia, konjakkia tai likööriä
  • 1 tl kanelia tai pikakahvijauhetta
  • 1 tl raastettua appelsiininkuorta

Kuorrutukseen

  • 100 g suklaata
  • 1 rkl öljyä

Koristeluun

  • 100 g kaakaojauhetta

Valmistusohje

1. päivä: Kiehauta kerma ja keitä sitä noin minuutin ajan koko ajan sekoittaen. Nosta kattila levyltä ja paloittele kerman joukkoon suklaa. Lisää sokeri ja nokareiksi leikattu voi ja sekoita. Mausta tarvittaessa. Sekoita massa tasaiseksi ja pane jääkaappiin vetäytymään 12 tunniksi.

2. päivä: Muotoile suklaatryffelimassasta kahden teelusikan avulla pieniä palloja. Nosta pallot leivinpaperille ja anna jähmettyä jääkaapissa 12 tuntia.

3. päivä: Sulata kuorrutussuklaa varovasti vesihauteessa. Nosta suklaa vesihauteesta. Jos suklaa alkaa jähmettyä, sen voi lämmittää varovasti uudelleen. Sekoita suklaan joukkoon öljy. Ota jääkaapista vain muutama tryffelipallo kerrallaan, pistä ne haarukkaan, kasta nopeasti suklaaseen ja nosta leivinpaperille. Kun suklaakuorrutus on kovettunut, tryffelipallot pyöritellään kaakaojauheessa. Säilytä tryffeleitä jääkaapissa, mutta nosta ne pöytään 15 minuuttia ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.