Kyllästyttääkö perinteinen munakas? Uusi brunssisuosikki on todellinen proteiinipommi – halpaa, helppoa ja herkullista
Frittataan voi käytännössä hyödyntää kaikkea jääkaapin syövereistä löytyviä jäämiä, ja se toimii niin lämpimänä kuin kylmänäkin.
Pääkuvan videolla tehdään smoothieita.
Frittata on italialaisten versio munakkaasta, jonka täytteinä käytetään usein erilaisia vihanneksia, perunaa sekä jotain lihaa. Tässä frittata-reseptissä on runsaasti vihanneksia, joten herkullisuutensa lisäksi se on vielä terveellinenkin.
Frittatan voi tarjoilla suoraan pannusta brunssi-pöytään, mutta se maistuu myöhemmin myös kylmänä.
Aamiaisfrittata (pannullinen)
200 g pekonia
125 g herkkusieniä ohueksi viipaloituna
75 g pinaattia
100 g keitettyjä perunoita
100 g kirsikkatomaatteja puolitettuina
4 kananmunaa
suolaa
mustapippuria
Paista pekoni rapeaksi ja siirrä syrjään.
Lämmitä paistinpannu keskilämmölle, lisää öljyä ja paista herkkusieniä noin viisi minuuttia useasti sekoittaen, kunnes sienet ovat ottaneet hieman väriä ja pehmenneet. Siirrä sienet syrjään.
Huuhtele pinaatti kylmän veden alla ja valuta suurimmat vedet pois. Lisää pinaatti paistinpannuun ja kypsennä parin minuutin ajan koko ajan sekoittaen. Jäljelle jäänyt vesi kypsentää pinaatin kuumentuessaan. Kun pinaatti on kypsää, mutta silti kirkkaan vihreää, siirrä ne siivilään ja paina lusikalla ylimääräiset vedet pois niistä.
Pyyhi paistinpannu puhtaaksi, lisää öljyä ja lämmitä pannu takaisin keskilämmölle. Paista perunoita ja tomaatteja viitisen minuuttia, kunnes ne ruskistuvat hieman. Näiden paistuessa vatkaa munat kulhossa ja pilko aiemmin kypsennetyt pekoni ja pinaatti ja lisää nämä herkkusienien kera munien joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.
Lue myös: Äidin aamupalaniksi villitsee somessa
Kun perunat ja tomaatit ovat ruskistuneet, lusikoi myös ne munien ja muiden vihannesten joukkoon ja sekoita kulhon sisältöä kevyesti. Kaada sitten kaikki ainekset takaisin paistinpannuun. Paista munakasta keskilämmöllä noin kymmenen minuutin ajan.
Tarjoile frittata suoraan pannusta tai kumoa se tarjoilulautaselle. Frittatan lisukkeeksi sopii loistavasti rapsakka salaatti.
Lähde: BBC
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"