Vaihtelua tuttuihin lihapulliin saat lisäämällä taikinan joukkoon mausteista chilitahnaa, harissaa.
Tunisialainen maustetahna harissa on Sivumaku-bloggari Jani Kinnusen mukaan monikäyttöinen mauste, jota kannattaisi aina pitää jääkaapissa.
Harissa on tulisen mausteinen chilitahna, joka kuuluu olennaisena osana pohjoisafrikkalaista ja lähi-itämaista keittiötä. Tällä kertaa voimakas mauste pääsee osaksi perinteistä suomalaista ruokaa, lihapullia.
– Tässä harissa antaa voimaa lihapullille ja vie ajatukset jonnekin kauas lämpimään, Kinnunen toteaa.
Lisukkeet voi valita oman maun mukaan, mutta Kinnunen suosittelee seuraamaan Lähi-idän tuulia ja valmistamaan pullien seuraksi vaikkapa linssi- tai kuskussalaattia. Mausteiset lihapullat sopivat kylminä myös välimerelliseen meze-pöytään, Kinnunen vinkkaa.
Lue resepti mausteisiin harissapulliin Sivumaku-blogista.
***
0:34