Raakamakkaralla täytetyt, grillissä valmistuvat sipulit ovat Sivumaku-bloggarin mukaan monipuolista ruokaa, jotka sopivat yllättävän moneen tilanteeseen; niin alkuruoaksi, lisukkeeksi kuin kevyeksi lounaaksi.
Naudan tai vasikan jauhelihalla ja mausteisella raakamakkaralla täytetyt sipulit ovat perinteinen toscanalainen herkku Grosseton kaupungista, Jani Kinnunen kertoo Sivumaku-blogissaan.
– Tämän ruoan voi esivalmistella hyvissä ajoin ja täyttää ja kypsentää sipulit hetki ennen ruokailua, Kinnunen vinkkaa.
Folio ja leivinpaperi helpottavat valmistusta
Ruokaa voi muokata juuri oman maun mukaiseksi, mutta olipa makumaailmasi sitten millainen hyvänsä, muutama valmistukseen liittyvä seikka kannattaa tiedostaa.
Ensinnäkin, sipulin kovertaminen vaatii tarkkuutta, sillä sipulin uloimpien kerrosten tulisi säilyä ehjänä.
LUE MYÖS: Makaronilaatikko uudella tapaa – tämä arkiherkku valmistuu tunnissa
– Mikäli se pääsee repeämään, ei paniikkia. Kääri sipuli folioon ja täytä täytteellä. Kananmunaa sisältävä seos kyllä tekee sipulista kypsyessä kiinteän, Kinnunen vinkkaa.
Kun sipuleita lähtee kypsentämään grillissä, niille kannattaa Kinnusen mukaan valmistaa foliosta kuppi, jonka pohjalle asetellaan pieni pala leivinpaperia. Tämä vinkki takaa, etteivät sipulit tartu kiinni grilliin tai folioon.
Täytettyjen sipuleiden reseptin sekä seuraavan päivän ruoanlaittoa helpottavan vinkin pääset lukemaan Sivumaku-blogista.
***
7:33