Sivumaku-ruokablogia kirjoittava Jani Kinnunen jakaa blogissaan uuden hedelmäisen lihapullareseptin.
Kaksikymmentä eri lihapullareseptiä blogissaan julkaissut Jani Kinnunen kertoo, kuinka ilahtunut oli löytäessään Sabina Ghayourin Sirocco-kirjassa julkaistun hieman erilaisen lammaspullareseptin.
– Kun on tehnyt lihapullia kymmenillä eri tavoilla, alkaa mielikuvitus ihan hiukan hiipua sillä saralla, Kinnunen toteaa.
Lähi-idän henkiset lihapullat tehdään lampaan jauhelihasta, ja ne sisältävät aprikoosia ja fenkolinsiemeniä. Kinnunen kertoo, että aprikoosi tuo palleroihin hedelmällistä syvyyttä ja fenkolinsiemenet hienoa sävyä.
– Lampaan jauheliha maistuu maanläheisemmältä kuin nauta tai possu, ja komppaa muutenkin mielestäni paremmin aprikoosin kera, Kinnunen sanoo.
– Lisää sävyjä tuodaan lorauttamalla päälle jogurttia sekä tamarindikastiketta.