"Labrakana" lentää nyt lautasille – myyntilupa saatu Yhdysvalloissa: "Lihaa ilman teurastusta"

KATSO VIDEO: Tältä näyttää "labrakana". Laboratoriossa kasvatettua kanaa saa pian tarjoilla kuluttajille Yhdysvalloissa.

Viljelty eli labroatoriossa soluista kasvatettu liha on saanut myyntiluvan Yhdysvalloissa.

Laboratoriossa kasvatettu liha on saanut myyntiluvan Yhdysvalloissa. Lupa myönnettiin Upside Foods- ja Good Meat -nimisille yrityksille, jotka kasvattavat broilerinlihaa, kertoo CNN.

– Kana on laskeutunut, Upside ilakoi nettisivullaan.

Yhdysvaltain maatalousministeriö antoi yrityksille luvan tuottaa lihasoluihin pohjautuvia proteiinituotteita. Jo aiemmin yritykset ovat kertoneet saaneensa hyväksyntää ilmaisevan kirjeen Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirastosta.

Laboratorioliha muuttaa tapojamme, uskoo yritys

Upsiden mukaan luvat tulevat "muuttamaan perustavanlaatuisesti sitä, mistä liha saapuu ruokapöytiin". Kummankin yrityksen toiveena on aloittaa ravintolamyynti Yhdysvalloissa, mutta aikataulua he eivät toimilleen osaa antaa.

Good Meat myy jo tuotteitaan Singaporessa ja mainostaa niitä "lihaksi ilman teurastusta". Singapore salli labralihan myynnin 2020

Miltä labraliha näyttää? Entä millaisia esteitä sen valmistuksella ja myynnillä vielä on? Katso jutun yllä olevalta videolta.

Katso myös: Testissä 3D-printattu kasvipohjainen liha: Maistuuko samalta kuin aito liha?

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.