"Labrakana" lentää nyt lautasille – myyntilupa saatu Yhdysvalloissa: "Lihaa ilman teurastusta"
Viljelty eli labroatoriossa soluista kasvatettu liha on saanut myyntiluvan Yhdysvalloissa.
Laboratoriossa kasvatettu liha on saanut myyntiluvan Yhdysvalloissa. Lupa myönnettiin Upside Foods- ja Good Meat -nimisille yrityksille, jotka kasvattavat broilerinlihaa, kertoo CNN.
– Kana on laskeutunut, Upside ilakoi nettisivullaan.
Lue myös: Sienirihmastoista voidaan valmistaa nyt makkaroita ja pihvejä: "Kyllä maistuu myös lihansyöjille"
Yhdysvaltain maatalousministeriö antoi yrityksille luvan tuottaa lihasoluihin pohjautuvia proteiinituotteita. Jo aiemmin yritykset ovat kertoneet saaneensa hyväksyntää ilmaisevan kirjeen Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirastosta.
Laboratorioliha muuttaa tapojamme, uskoo yritys
Upsiden mukaan luvat tulevat "muuttamaan perustavanlaatuisesti sitä, mistä liha saapuu ruokapöytiin". Kummankin yrityksen toiveena on aloittaa ravintolamyynti Yhdysvalloissa, mutta aikataulua he eivät toimilleen osaa antaa.
Good Meat myy jo tuotteitaan Singaporessa ja mainostaa niitä "lihaksi ilman teurastusta". Singapore salli labralihan myynnin 2020.
Miltä labraliha näyttää? Entä millaisia esteitä sen valmistuksella ja myynnillä vielä on? Katso jutun yllä olevalta videolta.
Katso myös: Testissä 3D-printattu kasvipohjainen liha: Maistuuko samalta kuin aito liha?
Lähteet: Edition.cnn.com,Edition.cnn.com, Upside foods,
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka