Viljelty eli labroatoriossa soluista kasvatettu liha on saanut myyntiluvan Yhdysvalloissa.
Laboratoriossa kasvatettu liha on saanut myyntiluvan Yhdysvalloissa. Lupa myönnettiin Upside Foods- ja Good Meat -nimisille yrityksille, jotka kasvattavat broilerinlihaa, kertoo CNN.
– Kana on laskeutunut, Upside ilakoi nettisivullaan.
Lue myös: Sienirihmastoista voidaan valmistaa nyt makkaroita ja pihvejä: "Kyllä maistuu myös lihansyöjille"
Yhdysvaltain maatalousministeriö antoi yrityksille luvan tuottaa lihasoluihin pohjautuvia proteiinituotteita. Jo aiemmin yritykset ovat kertoneet saaneensa hyväksyntää ilmaisevan kirjeen Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirastosta.
Laboratorioliha muuttaa tapojamme, uskoo yritys
Upsiden mukaan luvat tulevat "muuttamaan perustavanlaatuisesti sitä, mistä liha saapuu ruokapöytiin". Kummankin yrityksen toiveena on aloittaa ravintolamyynti Yhdysvalloissa, mutta aikataulua he eivät toimilleen osaa antaa.
Good Meat myy jo tuotteitaan Singaporessa ja mainostaa niitä "lihaksi ilman teurastusta". Singapore salli labralihan myynnin 2020.
Miltä labraliha näyttää? Entä millaisia esteitä sen valmistuksella ja myynnillä vielä on? Katso jutun yllä olevalta videolta.
Lue myös: Italia kieltämässä keinolihan suojellakseen "luonnollista ruokaa" – labralihasta jopa 60 000 euron sakot
Katso myös: Testissä 3D-printattu kasvipohjainen liha: Maistuuko samalta kuin aito liha?
12:46
Lähteet: Edition.cnn.com, Edition.cnn.com, Upside foods,