Ruokahävikki puhuttaa tasaisin väliajoin. Viime aikoina jopa ruokakaupat ovat lähteneet kampanjoimaan ruokahävikkiä vastaan alentamalla hintoja parasta ennen -merkinnän lähestyessä.
Suurin osa ruokajätteestä syntyy kuitenkin kotioloissa. Suomalaiset heittävät henkeä kohden jopa 25 kiloa vuodessa ruokaa roskiin. Yksi kätevä keino pienentää hävikin määrää on lämmittää tähteeksi jääneitä ruokia vielä seuraavana päivänä vaikka lounaaksi.
Mikrossa lämmitettynä ruoka ei koskaan lämpene tasaisesti ja annoksen saaminen tarpeeksi lämpimäksi vie aikaa. Redditin käyttäjä on kuitenkin keksinyt mainion keinon lämmittää ruoka uudestaan mikrossa nopeammin ja niin, ettei annokseen jää käyttäjän mukaan kylmiä kohtia.
Ruoka pitää vain asetella donitsin muotoisesti lautaselle eli keskelle kaiverretaan pieni kolo. Tällöin mikron lämmittävä toiminto toimii erityisen optimaalisesti.
Lähteet: Popsugar, Reddit, PTY
***
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.