Nappaa asiantuntijan vinkit suosittujen kasvisten säilyttämiseen kotona.
Syyskuun 23. päivä alkaneella hävikkiviikolla herätellään jälleen suomalaisia huomioimaan tarkemmin omaa ruokahävikkiään ja sen kustannuksia.
Kerroimme aiemmin, että suomalaistalouksissa syntyy paljon hävikkiä muun muassa kahvin osalta.
Myös erilaiset kasvikset, kuten jääkaapin vihanneslokeron uumeeniin jääneet vihannekset synnyttävät hävikkiä.
Lue myös: Älä koskaan laita näitä tuoreyrttejä jääkaappiin
Näin basilika säilyy kotona pidempään
Viiden jälkeen -ohjelmassa selvitettiin maanantana Marttojen johdolla, miten erilaisten kasvisten käyttöikää saa pidennettyä kotioloissa.
Marttojen kotitalousneuvoja Ella Totro demonstroi muun muassa säilytysvinkin suomalaisten suosikkiyrtille, basilikalle. Ensimmäisenä on tärkeää muistaa, että basilikaa säilytetään huoneenlämmössä. Jääkaapissa yrtti paleltuu.
– Jos halutaan pitää basilika oikein virkeänä, niin voidaan ottaa muki tai lasi ja lisätään siihen hieman vettä, Totro näytti.
Muoviin käärityn basilikaruukun pohjalta poistetaan muovinen osa, jonka jälkeen yrtti laitetaan pussissa veteen.
– Näin se säilyy paljon parempana. Basilika tykkää myös auringonvalosta, niin voi laittaa sen ikkunan viereen.