Luulitko ostamasi lohifileen olevan "parasta A-luokkaa"? Moni on täysin tietämätön kalatiskiltä tutun kirjaimen todellisesta merkityksestä
Mitä tarkoittavat lohen eri leikkuuluokat? Videolla selvennetään kirjainmerkintöjen todelliset erot.
Kaupan kalatiskillä voi törmätä lohi- tai kirjolohifileetä ostaessa kirjainmerkintään, joka kertoo jotain kalan ominaisuuksista.
Pro Kala ry kertoi jo vuonna 2019, että moni ymmärtää merkinnät väärin.
– Kirjolohta ja lohta fileenä ostaessa törmää siihen, että fileen edessä on kirjain A:n ja E:n väliltä. Joku voi virheellisesti luulla, että kyseessä olisi fileen laadusta tai kalan tuoreudesta kertova merkintä, mutta tästä ei ole kyse, Pro Kala ry muistutti tuolloin tiedotteessaan.
Lohifileissä on siis erilaisia leikkaustyylejä, ja todellisuudessa kirjain kertoo, mitä fileestä on poistettu.
Kannattaako siis valita A-, B-, C-, D- vai E-leikkuu? Videolla asiantuntija kertoo, mitä merkinnät tarkoittavat.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kurpitsa-uunifetapasta
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Kurpitsapiirakka
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan