Uunimakkara on klassikkoruoka, johon moni suomalainen tutustuu jo koululounaalla.
Miten sinä syöt uunimakkaran mieluiten: sinapilla ja ketsupilla, juustolla, pekonilla vai täysin ilman lisukkeita?
Kokeile pitkästä aikaa klassikkoherkkua ja nauti yhdessä perunamuusin, ranskanperunoiden tai vaikka salaatin kera.
Perinteinen uunimakkara pekonilla
Aki Wahlmanin, Pekka Terävän, Pertti Kallioisen ja Hannu Aaltosen Kauppias ja 3 kokkia -kirjassa (Foody Allen Oy) esitellään perinteisen uunimakkaran resepti. Tässä reseptissä on mukana myös pekonia!
neljälle
1 pkt uunilenkkimakkaraa
1 dl ketsuppia
100 g emmental-juustoa paloina
1 pkt pekonia
Kuori makkaran kuori pois. Viillä makkara pituussuunnassa. Lusikoi viiltoihin ketsuppia ja juustopaloja. Kääri makkarat pekonisiivuihin, mutta jätä molemmat päät avonaisiksi. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes pekoni on rapeaa.
Lähde: Aki Wahlman, Pekka Terävä, Pertti Kallioinen ja Hannu Aaltonen: Kauppias ja 3 kokkia (Foody Allen Oy)
***
1:30