Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Mahtava arkiresepti: Milloin viimeksi söit uunimakkaraa – juustolla tai ilman?

10620280
Uunimakkara on helppo ja herkullinen arkiresepti.Lehtikuva
Julkaistu 14.03.2017 19:00

MTV LIFESTYLE

Uunimakkara on klassikkoruoka, johon moni suomalainen tutustuu jo koululounaalla.

Miten sinä syöt uunimakkaran mieluiten: sinapilla ja ketsupilla, juustolla, pekonilla vai täysin ilman lisukkeita?

Kokeile pitkästä aikaa klassikkoherkkua ja nauti yhdessä perunamuusin, ranskanperunoiden tai vaikka salaatin kera.

Perinteinen uunimakkara pekonilla

Aki WahlmaninPekka TerävänPertti Kallioisen ja Hannu Aaltosen Kauppias ja 3 kokkia -kirjassa (Foody Allen Oy) esitellään perinteisen uunimakkaran resepti. Tässä reseptissä on mukana myös pekonia!

neljälle
1 pkt uunilenkkimakkaraa
1 dl ketsuppia
100 g emmental-juustoa paloina
1 pkt pekonia


Kuori makkaran kuori pois. Viillä makkara pituussuunnassa. Lusikoi viiltoihin ketsuppia ja juustopaloja. Kääri makkarat pekonisiivuihin, mutta jätä molemmat päät avonaisiksi. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes pekoni on rapeaa.

Lähde: Aki Wahlman, Pekka Terävä, Pertti Kallioinen ja Hannu Aaltonen: Kauppias ja 3 kokkia (Foody Allen Oy)

***

1:30img

Tuoreimmat aiheesta

Makkara