Uunimakkara on maistunut suomalaisille arkiruokana jo vuosikymmenten ajan.
Uunimakkara on suomalaista lohturuokaa parhaimmillaan. Edullinen herkkuruoka syntyy käden käänteessä kotiuunissa ja maistuu koko perheelle.
Syötkö sinä uunimakkaran mieluiten sinapilla ja ketsupilla, juustolla, pekonilla vai täysin ilman lisukkeita?
Kokkaa klassikkoherkkua ja nauti uunimakkarat yhdessä perunamuusin, ranskanperunoiden tai vaikka salaatin kera.
Perinteinen uunimakkara pekonilla
Aki Wahlmanin, Pekka Terävän, Pertti Kallioisen ja Hannu Aaltosen Kauppias ja 3 kokkia -kirjassa (Foody Allen Oy) esitellään perinteisen uunimakkaran resepti. Tässä reseptissä on mukana myös pekonia!
neljälle
1 pkt uunilenkkimakkaraa
1 dl ketsuppia
100 g emmental-juustoa paloina
1 pkt pekonia
Kuori makkaran kuori pois. Viillä makkara pituussuunnassa. Lusikoi viiltoihin ketsuppia ja juustopaloja. Kääri makkarat pekonisiivuihin, mutta jätä molemmat päät avonaisiksi. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes pekoni on rapeaa.
Lähde: Aki Wahlman, Pekka Terävä, Pertti Kallioinen ja Hannu Aaltonen: Kauppias ja 3 kokkia (Foody Allen Oy)
***
1:30