Voileipäkakun voi kasata helposti myös lasiin! Ruokatoimittaja Marita Joutjärven helppo voileipäkakku juhlapöytään pelastaa viimehetken tarjoilupaniikilta.
Voileipäkakku on suomalaisen juhlapöydän klassikko, joka on noussut uuteen kukoistukseen ja jälleen trendikkääksi tarjoiltavaksi.
Katso resepti: Voileipäkakku lasissa
Kevään kiireisempänä juhlaviikonloppuna monissa perheissä haaveillaan mehevästä voileipäkakusta, mutta aika ei välttämättä riitä kakun kasaamiseen. Onneksi ruokatoimittaja Marita Joutjärvellä on ratkaisu nopean, mutta yhtä herkullisen klassikon toteuttamiseen: voileipäkakun voi koota myös lasiin! Marita julkaisi lasiin koottavan voileipäkakun reseptin Apu-lehden Naiselo-blogissaan.
– Keksin lasiversion 1990-luvun lopussa ollessani töissä Kodin Kuvalehdessä. Piti keksiä lakkiaiskuvauksiin jotain ihan uutta suolapalaa, ja tein hieman erilaiset versiot siiasta ja porosta silloin. Nyt päätin herättää välähdykseni uudelleen, Marita kertoo MTV:lle.
Maljakakku on Maritan mukaan helppo valmistaa ja lopputulos on näyttävä sekä herkullinen. Annoslaseja voi nostaa juhlissa pöytään menekin mukaan suoraan jääkaapista.
– Yksi hyvä puoli on myös, että pöytä pysyy siistinä, kun vertaa lohkottavaan kakkuun, Marita sanoo.
Katso resepti: Voileipäkakku lasissa – Maritan helppo resepti savulohesta
Maritan blogista löydät myös reseptin lasivoileipäkakun salamiversioon.