Voileipäkakku lasissa – Maritan helppo resepti savulohesta
Voileipäkakku lasissa on helppo tapa toteuttaa näyttävä ja herkullinen suolainen tarjottava juhliin. Kokeile kalaisaa versiota, jossa maistuvat savulohi ja herneet. Tämä lohi-voileipäkakku on taatusti hitti! Ruokatoimittaja Marita Joutjärven resepti julkaistiin alun perin Apu-lehden Naiselo-blogissa.
Lohi-voileipäkakku lasissa
- 400—500 g vaaleaa täysjyväleipää
- noin 100 g pakasteherneitä
Lohimousse
- noin 500 g lämminsavulohta (perattuna)
- 1 prk (2 dl) kuohukermaa
- 1 rs (200 g) yrtti- tai pesto-sitruunatuorejuustoa
- 1 rs (250 g) mascarponea
- ½ sitruunan raastettu kuori ja mehu
- 1 dl basilikaa silputtuna
- 1 tl sitruunapippuria
Koristeeksi
- herneitä
- basilikaa
- sitruunaviipaleita
Valmistusohje
Valmistusaika: 20 min
Annoksia: n. 16 annosta
- ROUHI leipäviipaleet kuorineen muruiksi monitoimikoneessa.
- HIENONNA ruodoton kala. Vaahdota kerma.
- MITTAA kulhoon tuorejuustot, sitruunan kuori ja mehu, basilikasilppu ja sitruunapippuri. Sekoita sähkövatkaimella seos tasaiseksi. Nostele mukaan kalasilppu ja kermavaahto. Tarkista maku.
- KOKOA ainekset kerroksittain kauniisiin laseihin. Levitä pohjalle ensin leipämuruja, sitten moussea ja jäisiä herneitä. Tee toinen kerros ja jätä päällimmäiseksi moussekerros.
- KORISTELE annokset ennen tarjoilua muutamalla herneellä, basilikalla ja sitruunaviipaleella.
Maritan vinkit:
- Tee maljat jo edellisenä päivänä jääkaappiin vetäytymään kelmun peittoon. Koristele vasta ennen tarjoilua.
- Korvaa savulohi vaikka savusiialla.
- Lisäsomisteeksi sopivat myös keitetyt viiriäisenmunat
Resepti: Marita Joutjärvi, Naiselo-blogi
Kuva: Marita Joutjärvi
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
MasterChef Suomi: Omenakakku ja kanelijäätelöä, Maritan resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ylioppilaslakkipikkuleivät – Sarin upeat keksit ylioppilasjuhliin
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät