Valmistusaika: 20 min
Annoksia: n. 16 annosta
- ROUHI leipäviipaleet kuorineen muruiksi monitoimikoneessa.
- HIENONNA ruodoton kala. Vaahdota kerma.
- MITTAA kulhoon tuorejuustot, sitruunan kuori ja mehu, basilikasilppu ja sitruunapippuri. Sekoita sähkövatkaimella seos tasaiseksi. Nostele mukaan kalasilppu ja kermavaahto. Tarkista maku.
- KOKOA ainekset kerroksittain kauniisiin laseihin. Levitä pohjalle ensin leipämuruja, sitten moussea ja jäisiä herneitä. Tee toinen kerros ja jätä päällimmäiseksi moussekerros.
- KORISTELE annokset ennen tarjoilua muutamalla herneellä, basilikalla ja sitruunaviipaleella.
Maritan vinkit:
- Tee maljat jo edellisenä päivänä jääkaappiin vetäytymään kelmun peittoon. Koristele vasta ennen tarjoilua.
- Korvaa savulohi vaikka savusiialla.
- Lisäsomisteeksi sopivat myös keitetyt viiriäisenmunat
Resepti: Marita Joutjärvi, Naiselo-blogi
Kuva: Marita Joutjärvi