Tunnettu kondiittori Markus Hurskainen jakaa parhaan taatelikakkunsa reseptin.
Koko Suomi leipoo -ohjelman tuomari ja huippukondiittori Markus Hurskainen tuntee myös täydellisten joululeivonnaisten salat. Hurskainen jakoi MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa oman joululeivonnaissuosikkinsa ohjeen.
– Taateli-suklaakakku on perinteinen joulun mehevä herkku, yksi omista lempiherkuistani. Nyt päivitetään sitä suklaakuorrutteella ja kandeeratuilla appelsiininkuorilla, Hurskainen kertoi.
"Kakun rakenteesta saa aivan upean kostean, kun..."
Kondiittorin mukaan keittäminen pehmentää taatelit täydellisesti niin, että niistä tulee siirappimaista tahnaa kakkua varten. Kakusta voi myös helposti tehdä gluteenittoman vaihtamalla vehnäjauhot gluteenittomaan jauhoseokseen.
Hurskaisen mukaan oikealla paistotekniikalla taatelikakusta saa täydellisen.
– Se on aina vähän uunista kiinni, mutta kakun rakenteesta saa aivan upean kostean, kun paistaa jossain 140 asteessa suurinpiirtein tunnin ajan, Hurskainen vinkkasi.
– Tässä on muuten se joulun paras suklaa-taatelikakku, leipurimestari julisti vielä lopuksi.