Kentakilainen kakku on joulupöydän hitti: "Takuuvarma kakku, joka ei jää kaappiin kuivumaan"
Kentuckyn kakku, kentakilainen kakku, kentin kakku – joulunajan suosikkimaustekakku tunnetaan monilla eri nimillä.
Oletko sinä koskaan kuullut kentakilaisesta kakusta? Kyseessä on erityisesti joulunaikaan liitetty maustekakku, joka aateloidaan suussa sulavalla, karamellisoidusta sokerista valmistetulla kuorrutteella.
Kentuckyn kakun tai kentakilaisen kakun alkuperää on astetta hankalampi jäljittää, mutta kotileipurit kertovat leiponeensa sitä useamman vuosikymmenen ajan. Facebookin jouluryhmissä kakkua hehkutetaan vuosittain ja moni pitää sitä joulupöydän ykköskakkuna.
– Takuuvarma kakku, joka ei jää kaappiin kuivumaan, suositussa jouluryhmässä muun muassa kuvaillaan.
Mehevä kakku mantelirouheella – kuorrutus kruunaa kentakilaisen
Kentakilaisen kakun resepti vaihtelee hieman tekijän ja lähteen mukaan. Yhdistävänä tekijänä on yleensä taikinassa käytetty mantelirouhe sekä karamellisoituneesta sokerista valmistettu koukuttava kuorrute. Jotkut lisäävät Kentuckyn kakkuun myös rusinoita tai taateleita.
Kuorrutetta kannattaa tehdä joka tapauksessa reilusti, sillä siihen jää himo! Kentakilainen kakku säilyy hyvin jääkaapissa ja vain paranee vanhetessaan.
Katso myös video: MTV:n entinen uutisankkuri Pirjo Nuotio näyttää kuinka leivotaan täydellinen taatelikakku
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa