Hyrskypotut eli hölskyperunat ovat kesäperunoiden aatelia. Oletko jo testannut suomalaisten suosikkiohjetta varhaisperunoista?
MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla kerrottiin tiistaina varhaisperunoiden hurjasta menekistä kesäkuussa. K-ryhmä paljasti, että sen ruokakaupoissa myydään kesäkuun aikana huimat 1,5 miljoonaa kiloa varhaisperunaa. Erityisen suosittu herkku pottu on juhannusviikolla.
Hyrskypotut eli hölskyperunat – mistä on kyse?
Varhaisperunat ovat toki herkullisia sellaisenaan voin ja tillin kera nautittuna, ja entistäkin parempia niistä saa, kun valmistaa potut keittiömestari Pekka Terävän nerokkaalla tekniikalla. Mutta jos haluat hieman vaihtelua pottujen makumaailmaan, kannattaa ottaa testiin hittiohje hyrskypotut eli hölskyperunat.
Hyrskypotut valmistuvat helposti varhaisperunoista, voista, smetanasta tai ranskankermasta, ruohosipulista, kevätsipulista sekä tillistä. Valion mukaan hölskyperunoiden idea juontaa juurensa Savon sydämeen, jossa hyrskypotut maistuvat etenkin juhannuksena. Perunoiden nimi viittaa ruokalajin valmistustapaan: pottuja ravistetaan kattilassa muiden ainesten kanssa.
Hyrskypotut ovat jo muutamana kesänä nousseet erityisesti kesäisin valtavaksi hitiksi sosiaalisen median ruokaryhmissä.
Nappaa ohje: Hyrskypotut, hölskypotut eli kesäperunat – helppo hittiohje varhaisperunoista
1:43