Hyrskypotut eli hölskypotut valmistuvat näin:
- Keitä varhaisperunat suolavedessä kypsiksi. Voit valmistaa perunat myös tällä keittiömestari Pekka Terävän suosittelemalla ohjeella, jolloin perunat keitetään al dente -kypsyisiksi ja annetaan hautua voissa kypsiksi.
- Kaada perunoiden keitinvesi pois ja sekoita voi perunoiden joukkon. Lisää smetana, hienonnettu kevät- tai kesäsipuli, hienonnettu tilli sekä hienonnettu ruohosipuli.
- Lisää joukkoon vielä smetana ja rouhaise päälle hieman suolaa sekä mustapippuria.
- Laita kattilan päälle kansi ja ravista voimakkaasti, kunnes ainekset ovat sekoittuneet – siis hölskytä eli hyrskytä pottuja!
- Tarjoile hyrskypotut grilliruokien tai vaikka savukalan kaverina.