Hyrskypotut eli hölskyperunat ovat kesäperunoiden aatelia. Oletko jo testannut suomalaisten suosikkiohjetta varhaisperunoista?
MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla kerrottiin aiemmin varhaisperunoiden hurjasta menekistä kesäkuussa. Erityisen suosittu herkku pottu on juhannusviikolla.
Lue myös: Tarkista yksi asia, kun ostat varhaisperunoita kaupasta – "Merkittävin perunan laatua heikentävä tekijä"
Hyrskypotut eli kesän parhaat hölskyperunat
Varhaisperunat ovat toki herkullisia sellaisenaan voin ja tillin kera nautittuna, ja entistäkin parempia niistä saa, kun valmistaa potut keittiömestari Pekka Terävän nerokkaalla tekniikalla. Jos kuitenkin haluat hieman vaihtelua pottujen makumaailmaan, kannattaa testata hyrskypotut eli hölskyperunat.
Hyrskypotut valmistuvat helposti varhaisperunoista, voista, smetanasta tai ranskankermasta, ruohosipulista, kevätsipulista sekä tillistä. Valion mukaan hölskyperunoiden idea juontaa juurensa Savon sydämeen, jossa hyrskypotut maistuvat etenkin juhannuksena. Perunoiden nimi viittaa ruokalajin valmistustapaan: pottuja ravistetaan kattilassa muiden ainesten kanssa.
Hyrskypotut ovat jo muutamana kesänä nousseet erityisesti kesäisin valtavaksi hitiksi sosiaalisen median ruokaryhmissä.