Mikaelin glögikikka ällistyttää: "Aivan uskomatonta!"
Huomenta Suomessa valmistettiin glögiä ilman glögiä.
Anoran juoma-asiantuntija Mikael Karttunen demonstroi viikonloppuna Huomenta Suomessa, miten glögiä saa kotioloissa tehtyä yllättävistäkin ainesosista. Ensimmäisenä Mikael näytti juontaja Niina Backmanille, miten valmistuu niin sanottu instant-glögi.
– Tämä on helpoin mahdollinen tapa valmistaa glögiä, jos ei ole glögiä.
Glögiä voi Mikaelin mukaan valmistaa helposti colajuomasta ja punaviinistä. Mitään lisämausteita ei tarvita! Mikaelin mukaan metodi on niin sanotusti "fail safe" eli idioottivarma.
Näin valmistuu "idioottivarma glögi"
Kattilaan mitataan ensin desin verran colajuomaa.
– Keitellään kolaa, niin saadaan hiilidioksi pois. Näin meillä on colasta valmistettu glögitiiviste, jonka päälle laitetaan tilanteeseen sopiva punaviini.
Glögiä makeutetaan myös hieman ruokosokerilla, jolloin juomaan saadaan myös lisää täyteläisyyttä. Punaviiniksi kannattaa Mikaelin mukaan valita ei-tanniininen vaihtoehto. Esimerkiksi espanjalaiset, tempranillo-rypäleestä valmistetyt punaviinit ovat tyypillisesti hyviä ja valmiiksi mausteisia vaihtoehtoja.
"Aivan uskomatonta!"
Colajuomasta ja punaviinistä valmistettu pikaglögi yllätti juontaja Niina Backmanin täysin.
– Siis tämä tuoksuu glögiltä. Käsittämätöntä!
Backmanin mukaan juomasta ei pysty sanomaan, että se on valmistettu yhdistelemällä colaa ja punaviiniä.
– Herranjestas, en todella tietäisi. Siis aivan uskomatonta, colajuomaa ja punaviiniä!
Katso jutun yllä olevalta videolta Mikaelin ällistyttävät glögivinkit!
Lue myös: Suomalaisilla on uusi tapa juoda glögiä
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua