Huomenta Suomessa valmistettiin glögiä ilman glögiä.
Anoran juoma-asiantuntija Mikael Karttunen demonstroi viikonloppuna Huomenta Suomessa, miten glögiä saa kotioloissa tehtyä yllättävistäkin ainesosista. Ensimmäisenä Mikael näytti juontaja Niina Backmanille, miten valmistuu niin sanottu instant glögi.
– Tämä on helpoin mahdollinen tapa valmistaa glögiä, jos ei ole glögiä.
Glögiä voi Mikaelin mukaan valmistaa helposti colajuomasta ja punaviinistä. Mitään lisämausteita ei tarvita! Mikaelin mukaan metodi on niin sanotusti "fail safe" eli idioottivarma.
Lue myös: Makutestissä kauppojen 8-prosenttiset glögit – voittajasta ei jäänyt epäselvyyttä
Näin valmistuu "idioottivarma glögi"
Kattilaan mitataan ensin desin verran colajuomaa.
– Keitellään kolaa, niin saadaan hiilidioksi pois. Näin meillä on colasta valmistettu glögitiiviste, jonka päälle laitetaan tilanteeseen sopiva punaviini.
Glögiä makeutetaan myös hieman ruokosokerilla, jolloin juomaan saadaan myös lisää täyteläisyyttä. Punaviiniksi kannattaa Mikaelin mukaan valita ei-tanniininen vaihtoehto. Esimerkiksi espanjalaiset, tempranillo-rypäleestä valmistetyt punaviinit ovat tyypillisesti hyviä ja valmiiksi mausteisia vaihtoehtoja.
"Aivan uskomatonta!"
Colajuomasta ja punaviinistä valmistettu pikaglögi yllätti juontaja Niina Backmanin täysin.
– Siis tämä tuoksuu glögiltä. Käsittämätöntä!
Backmanin mukaan juomasta ei pysty sanomaan, että se on valmistettu yhdistelemällä colaa ja punaviiniä.
– Herranjestas, en todella tietäisi. Siis aivan uskomatonta, colajuomaa ja punaviiniä!