Suomalaisilla on uusi tapa juoda glögiä
Glögikulttuuri on vuosien aikana hieman muuttunut Suomessa.
Monissa suomalaiskodeissa on jo korkattu käyntiin glögikausi. Glögi maistuu suomalaisille erityisesti joulun lähestyessä, mutta nykypäivänä erilaisia glögejä on kaupoissa tarjolla jopa ympäri vuoden.
Sunnuntaina 17.11. julkaistavassa Halpa vs. kallis -jaksossa maistellaan ja vertaillaan alkoholillisia glögejä. Katso jakso MTV Katsomossa.
Anoran juoma-asiantuntija Markus Hannula selvensi lokakuussa Huomenta Suomessa, miten erilaiset glögit eroavat toisistaan.
Samalla keskusteltiin myös siitä, miten suomalaisten glögin juominen on muuttunut.
Glögi nautitaan nyt entistä useammin kylmänä
Hannulan mukaan uusi tapa nauttia glögiä on juoda sitä kylmänä.
– Se on ollut itse asiassa sellainen vähän nouseva trendi viime vuosina. Jokunen vuosi sitten tuli myös kuohuviiniglögejä myyntiin.
Hannula kertoo, että suomalaiset sekoittelivat ensin itse kotona kuohuviiniä ja glögiä. Näin valmiille juomalle löytyi myös markkinarako.
– Enemmän ja enemmän näkee, että ihmiset juovat glögiä jopa ihan jäiden kanssa. Ja miksei!
Katso videolta, miten suomalainen, ruotsalainen ja saksalainen glögi eroavat toisistaan:
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä